Lammebov med rosmarin og timian er en opskrift, der får din ovn til at synge med duften af urter og saftige kartofler. Denne nemme, men imponerende ret tager 150 minutter at tilberede og giver dig den bedste søndagsmiddag med minimalt besvær. Prøv denne opskrift på dansk og oplev, hvordan dit køkken bliver til en gourmetrestaurant.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 160°C.
Gnid lammeboven med olivenolie, salt og peber. Stik små lommer i kødet og indsæt kviste af rosmarin og timian.
Placer lammeboven i en bradepande. Fordel kartofler, gulerødder og løg omkring kødet.
Steg i ovnen i ca. 2,5 timer. Vend grøntsagerne efter halv tid.
Tag lammeboven ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter før servering.
Kommentarer
Jeg prøvede denne opskrift til søndagsmiddagen, og min mand blev helt vild med lammeboven. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange for at stikke huller i kødet - det føltes som at operere på en levende patient! Heldigvis blev det en succes. 4/5
2,5 time i ovnen? Det lyder som en evighed! Jeg havde travlt og skruede op til 180°C og fik det gjort på 2 timer. Det blev lidt tørrere, men stadig godt. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften. 3/5
Jeg elsker at bruge friske urter, men jeg havde kun tørret rosmarin og timian i skabet. Det blev alligevel super lækkert! Måske ikke helt 'Gigot d’Agneau Classique', men mere 'Gigot d’Agneau Hverdags'. 4/5
Jeg havde aldrig lavet lammebov før, og jeg må sige, at det var en oplevelse. Da jeg stak huller i kødet og proppede det med urter, følte jeg mig som en rigtig gourmetkok. Min familie var imponeret, og det blev en festlig aften. 5/5
Jeg glemte at vende grøntsagerne efter halv tid, og de blev lidt brændte i bunden. Men lammeboven var perfekt! Næste gang skal jeg sætte en alarm, så jeg ikke glemmer det igen. 4/5
Den møre lammekølle smagte fantastisk med rosmarin og hvidløg!
Gigot d’Agneau Classique var perfekt til vores søndagsmiddag med en skøn rødvin til.
Jeg pakkede resterne af Gigot d’Agneau Classique med salat i madkassen - det var en lækker frokost dagen efter.