spisekunst.dk

Lammebov med Urte-Magi - Opskrift på hovedret, kødret, festmad

Lammebov med Urte-Magi

Tid

Portioner

6

Niveau

mellem

Lammebov med rosmarin og timian er en opskrift, der får din ovn til at synge med duften af urter og saftige kartofler. Denne nemme, men imponerende ret tager 150 minutter at tilberede og giver dig den bedste søndagsmiddag med minimalt besvær. Prøv denne opskrift på dansk og oplev, hvordan dit køkken bliver til en gourmetrestaurant.

Ingredienser

Lammebov(ca. 1,5-2 kg)
1 stk
2 tsk
Sort peber(friskkværnet)
1 tsk
Rosmarin(frisk)
3 kviste
Timian(frisk)
3 kviste
Kartofler(små, vaskede)
1 kg
Gulerødder(skrællede)
4 stk
Løg(store, skåret i kvarte)
2 stk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 160°C.

0 min160°COvnen er klar, når den har nået den indstillede temperatur.
2

Gnid lammeboven med olivenolie, salt og peber. Stik små lommer i kødet og indsæt kviste af rosmarin og timian.

5 minKødet skal være jævnt dækket af krydderier og urterne skal sidde fast i lommerne.
3

Placer lammeboven i en bradepande. Fordel kartofler, gulerødder og løg omkring kødet.

5 minGrøntsagerne skal ligge tæt på kødet for at opsuge safterne.
4

Steg i ovnen i ca. 2,5 timer. Vend grøntsagerne efter halv tid.

150 min160°CKødet skal være mørt, og grøntsagerne skal være gyldne og bløde.
5

Tag lammeboven ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter før servering.

15 minKødet skal være saftigt og let afgive safter når det skæres.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede denne opskrift til søndagsmiddagen, og min mand blev helt vild med lammeboven. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange for at stikke huller i kødet - det føltes som at operere på en levende patient! Heldigvis blev det en succes. 4/5

★★★★
Mikkel

2,5 time i ovnen? Det lyder som en evighed! Jeg havde travlt og skruede op til 180°C og fik det gjort på 2 timer. Det blev lidt tørrere, men stadig godt. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften. 3/5

★★★★★
Hanne

Jeg elsker at bruge friske urter, men jeg havde kun tørret rosmarin og timian i skabet. Det blev alligevel super lækkert! Måske ikke helt 'Gigot d’Agneau Classique', men mere 'Gigot d’Agneau Hverdags'. 4/5

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig lavet lammebov før, og jeg må sige, at det var en oplevelse. Da jeg stak huller i kødet og proppede det med urter, følte jeg mig som en rigtig gourmetkok. Min familie var imponeret, og det blev en festlig aften. 5/5

★★★★★
Pia

Jeg glemte at vende grøntsagerne efter halv tid, og de blev lidt brændte i bunden. Men lammeboven var perfekt! Næste gang skal jeg sætte en alarm, så jeg ikke glemmer det igen. 4/5

★★★★
Lise

Den møre lammekølle smagte fantastisk med rosmarin og hvidløg!

★★★★★
Mads

Gigot d’Agneau Classique var perfekt til vores søndagsmiddag med en skøn rødvin til.

★★★★★
Ida

Jeg pakkede resterne af Gigot d’Agneau Classique med salat i madkassen - det var en lækker frokost dagen efter.

★★★★