spisekunst.dk

Escalope Normande - Opskrift på hovedret, festmad

Escalope Normande

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Escalope Normande bliver din nye favorit med en cremet svampesovs, der gør hver bid til en smagseksplosion. Denne nemme opskrift tager kun 20 minutter og giver dig et lækkert måltid med flæsk eller kalvekød, perfekt til en hurtig og lækker middag.

Ingredienser

4 stk
Rasp(fin)
100 g
Æg(pisket)
2 stk
Fløde(piskefløde)
200 ml
Champignon(hakket)
150 g
Smør(usaltet)
50 g
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Krydr kødet med salt og peber på begge sider.

2 minKødet skal føles jævnt krydret
2

Dyp kødet i de piskede æg og derefter i rasp, indtil det er helt dækket.

5 minRaspen skal sidde jævnt fast på kødet
3

Smelt smørret på en pande ved middel varme, og steg de panerede skiver i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

8 minmiddel varmeKødet skal være gyldent og sprødt
4

Fjern kødet fra panden og hold det varmt. Tilsæt de hakkede champignon til panden og steg dem i 3-4 minutter.

4 minmiddel varmeChampignonerne skal være bløde og let brunede
5

Tilsæt fløden til champignonerne og lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil saucen er tyknet.

5 minlav varmeSaucen skal være cremet og tyk
6

Server de stegte skiver med champignonsaucen over.

2 minRetten skal dufte lækkert og serveres varm

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her med kalvekød, og det blev så lækkert! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med fløden - saucen blev mere som en suppe. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften!

★★★★
Jens

Haha, jeg brugte flæsk i stedet for kalvekød, og det blev også godt. Men jeg havde ikke rasp, så jeg brugte cornflakes. Det blev lidt knasende, men familien syntes, det var sjovt!

★★★★★
Mette

Jeg elsker denne opskrift! Jeg tilføjede lidt hvidløg til champignonerne, og det gav en ekstra smag. Perfekt til en fredag aften med et glas vin.

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så fancy som 'Escalope Normande'. Men det var faktisk ret nemt! Jeg brændte dog lidt smørret, så det blev lidt brunt, men det smagte stadig godt.

★★★★
Anna

Jeg prøvede den her opskrift, og det blev en katastrofe. Jeg glemte at holde kødet varmt, så da jeg kom tilbage til det, var det koldt. Men champignonsaucen var god, så det blev en champignon-aften i stedet!

★★★★★
Lise

Den lækre æbleskive sauce gav retten en skøn sødme

★★★★★
Morten

Escalope Normande var perfekt til en romantisk middag med min kæreste

★★★★
Karen

Jeg tilføjede lidt friske æbler for ekstra crunch

★★★★