spisekunst.dk

Endives Gratineées - Opskrift på forret, tilbehør, hovedret

Endives Gratineées

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Endives Gratineées bliver din nye favorit med sin nemme tilberedning og smagfulde béchamelsauce. Pak endiverne ind i skinke, hæld sauce og ost over, og lad ovnen gøre resten. En hurtig og lækker opskrift, der garanteret vil imponere!

Ingredienser

Endiver(middelstore)
4
Skinke(kogt skinke)
4 skiver
Smør(usaltet)
50 gram
50 gram
Mælk(letmælk)
500 ml
Ost(Havarti eller Danbo, revet)
100 gram
efter smag
en smule

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C.

5 min200°Covnen er varm
2

Kog endiverne i let saltet vand i 5 minutter, indtil de er let møre. Dræn dem godt.

10 minendiverne er let møre
3

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør rundt i 2 minutter. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil du får en glat béchamelsauce.

10 minsaucen er glat og cremet
4

Smag béchamelsaucen til med salt, peber og muskatnød.

2 minsaucen har en krydret og harmonisk smag
5

Pak hver endive ind i en skive skinke og læg dem i et smurt ovnfast fad.

5 minendiverne er indpakket og klar til bagning
6

Hæld béchamelsaucen over endiverne og drys med revet ost.

5 minosten dækker saucen jævnt
7

Bag i ovnen i 20 minutter, eller indtil osten er gylden og boblende.

20 min200°Costen er gylden og retten bobler

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn spiste endiver for første gang uden at klage! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt mere ost end opskriften sagde - man kan aldrig få for meget ost, ikke sandt?

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men endiver og skinke er en match made in heaven! Jeg tilføjede lidt ekstra muskatnød, fordi jeg elsker den smag. Perfekt til en hyggelig aften med familien.

★★★★★
Mette

Jeg havde aldrig lavet béchamelsauce før, og det var lidt af en udfordring at få den glat. Men da jeg endelig fik det til at fungere, blev resultatet super lækkert! Måske skulle jeg have brugt en visp i stedet for en træske.

★★★★★
Peter

Jeg lavede denne ret til en middag med venner, og de blev helt vilde med den. En af dem spurgte, om jeg havde brugt trylleformular, fordi endiverne smagte så godt. Jeg måtte indrømme, at det var béchamelsaucen, der gjorde susen!

★★★★★
Hanne

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men jeg brændte osten lidt for meget, så den blev lidt for mørk. Men smagen var stadig god, så det var ikke noget stort problem. Næste gang skal jeg bare holde bedre øje med tiden i ovnen.

★★★★
Mette

Endives gratineées er perfekte til en hyggelig middag i weekenden

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede lidt revet parmesan på toppen - det gav en skøn smag

★★★★
Louise

Disse endivier var en overraskende lækker tilføjelse til min madpakke

★★★★