Svinekød i mælkebad er din nye favoritopskrift, hvor svinekødet langtidssteges i et mælkebad i ovnen. Denne nemme opskrift på dansk giver et saftigt resultat med en unik smag fra timian og hvidløg. Prøv den og oplev, hvordan mælken forvandler svinekødet til en gastronomisk nydelse!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 150 grader C.
Krydr svinekødsfileten med salt og peber.
Placer løg og hvidløg i bunden af en stor stegeso eller ovnfast fad.
Læg svinekødsfileten ovenpå løgene og hvidløgene. Tilsæt timiankvistene.
Hæld mælken over kødet og løgene, så det dækker bunden af fadet.
Dæk fadet med låg eller folie og placer det i den forvarmede ovn. Steg i 2 timer.
Tag fadet ud af ovnen og lad kødet hvile i 10 minutter inden servering.
Kommentarer
1 liter mælk?! Det lyder som om jeg skal lave morgenmad til hele kvarteret! Men det blev faktisk super saftigt og lækkert. En lille anbefaling: Brug frisk timian, det gør en stor forskel.
Jeg prøvede den her opskrift til en familiesammenkomst, og min svigermor blev helt vild med det. Hun spurgte om opskriften, og jeg kunne ikke lade være med at sige, at det var en hemmelig familieopskrift. Nu tror hun, jeg er en mesterkok!
Jeg havde aldrig troet, at mælk og svinekød kunne gå så godt sammen. Det blev en overraskelse! Men jeg må indrømme, at jeg spillede lidt for meget mælk ud på køkkenbordet, så det blev til en lille mælkefest for katten.
Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men glemte at tage låget af, da jeg tog det ud af ovnen. Så da jeg skulle til at skære kødet, var det som at skære i en mælkeklump. Men smagen var der stadig!
Jeg lavede den her til en romantisk middag, og det blev en succes. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så mængden af mælk. Det føltes som at lave en suppe mere end et steg. Men det blev super godt!
Rôti de Porc au Lait er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien.
Den møre svinekød passer godt sammen med den cremede mælkesauce.
Rôti de Porc au Lait er ideel til en lækker frokost på arbejdet.