spisekunst.dk

Hjemmelavet Citronsorbet - Opskrift på dessert, kold, vegansk

Hjemmelavet Citronsorbet

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Hjemmelavet citronsorbet er den ultimative opskrift på en forfriskende sommerdessert. Med kun 5 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som frisk citronsaft og sukker, kan du lave denne nemme og lækre sorbet. Den er perfekt til at imponere gæster uden besvær!

Ingredienser

Friskpresset citronsaft(ca. 4-5 citroner)
200 ml
200 g
300 ml
Citron(revet skal til smag)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Start med at rive skallen af en citron og pres saften ud af alle citronerne.

10 minDuften af frisk citron skal være tydelig.
2

I en gryde, bring sukker og vand i kog under omrøring, indtil sukkeret er helt opløst.

5 min100°CSukkervandet skal være klart og uden krystaller.
3

Tag gryden af varmen og lad sukkerlagen køle af til stuetemperatur.

20 min20°CSukkerlagen skal føles kølig ved berøring.
4

Bland citronsaft og revet citronskal i den afkølede sukkerlage.

5 minBlandingen skal have en stærk citronsmag og -duft.
5

Hæld blandingen i en ismaskine og churn, indtil sorbeten er frossen og luftig.

30 minSorbeten skal være fast, men let at skrabe med en ske.
6

Overfør sorbeten til en frysebeholder og lad den fryse i mindst en time før servering.

60 min-18°CSorbeten skal være fast nok til at kugle.

Kommentarer

Lene

Jeg prøvede at lave denne sorbet til en sommerfest, og den blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med citronskallen, så det blev lidt som at spise en citron direkte fra træet. Næste gang skal jeg nok være lidt mere forsigtig. Men ellers super lækker!

★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave sorbet hjemme, men denne opskrift er så simpel! Det eneste problem var, at min ismaskine besluttede at gå i strejke midt i processen. Så jeg endte med at røre rundt i en time, mens jeg så en film. Resultatet blev alligevel godt, men mine arme var trætte bagefter!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker citronsorbet, og denne opskrift er perfekt! Jeg tilføjede lidt frisk mynte til min, og det gav en ekstra frisk smag. Perfekt til en varm sommerdag. Men husk at have tålmodighed, når sukkerlagen skal køle af - det tager lige et par timer!

★★★★★
Jesper

Jeg prøvede at lave denne sorbet til min kæreste, men jeg glemte at tænde for ismaskinen. Så jeg endte med at have en citron-isblok i stedet for sorbet. Vi lo godt af det, og jeg lærte en vigtig lektie om at følge opskriften nøje. Men smagen var der i hvert fald!

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne sorbet til en familieaften, og alle elskede den! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt forvirret over, hvordan man kan presse saften ud af 'alle citronerne', når der kun er én citron i ingredienslisten. Jeg endte med at bruge to citroner, og det blev perfekt. Måske en lille fejl i opskriften?

★★★★
Lise

Den friske citronsmag var perfekt til en varm sommerdag!

★★★★★
Morten

Jeg tilføjede lidt revet ingefær for ekstra smag.

★★★★
Camilla

Sorbet Citron Maison var den perfekte afslutning på vores picnic i parken.

★★★★★