spisekunst.dk

Fransk Løgsuppe - Opskrift på suppe, hovedret

Fransk Løgsuppe

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Fransk løgsuppe får en smagseksplosion med en ostebombe af Gruyère på toppen. Denne nemme opskrift på dansk giver dig den bedste løgsuppe, klar til at nydes inden for 70 minutter.

Ingredienser

Gule løg(store, skåret i tynde skiver)
4 stk
Smør(usaltet)
2 spsk
Oksebouillon(hjemmelavet eller købt)
1 liter
Hvidvin(tør)
150 ml
Baguette(skåret i skiver)
1 stk
150 gram
efter smag

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt de skivede løg.

10 minmediumløgene bliver bløde og begynder at blive gennemsigtige
2

Fortsæt med at tilberede løgene under omrøring, indtil de er karamelliserede.

25 minmedium-lavløgene er gyldne og dufter sødt
3

Tilsæt hvidvin og lad det koge ind, indtil væsken næsten er fordampet.

5 minmediummosten er reduceret, og duften af vin er ikke så stærk
4

Tilsæt oksebouillon og bring suppen i kog.

5 minhøjsuppen bobler let
5

Sænk varmen og lad suppen simre.

20 minlavsmagene er blandet, og løgene er helt møre
6

Forvarm ovnen til grillfunktion. Placer baguetteskiverne på en bageplade og drys med revet Gruyère-ost.

5 minhøjost smelter og bliver gylden
7

Server suppen varm med de gratinerede baguetteskiver på toppen.

5 minsuppen er varm, og ostebrødene er sprøde og gyldne

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her suppe til en middag med veninder, og de blev helt vilde med de gratinerede baguetteskiver! Men jeg må indrømme, at jeg måtte bruge lidt ekstra tid på at karamellisere løgene - det kræver tålmodighed, men det er så værd det!

★★★★
Mikkel

Hvidvin i suppen? Det lyder som en undskyldning for at åbne en flaske vin midt på ugen! Jeg er med på det. Men husk at drikke resten af vinen, mens suppen simrer - det gør ventetiden lidt mere behagelig.

★★★★★
Sofie

Jeg havde ikke Gruyère-ost hjemme, så jeg brugte cheddar i stedet. Det blev også godt, men det er nok ikke helt det samme. Næste gang skal jeg huske at købe den rigtige ost!

★★★★★
Jens

Jeg elsker den her opskrift, men jeg synes altid, at jeg ender med at brænde fingrene, når jeg skal have de varme baguetteskiver op på suppen. Måske skal jeg investere i en af de der lange køkkentænger!

★★★★
Anna

Min mand klagede over, at der var for meget løg i suppen. Jeg sagde til ham, at det hedder 'Soupe à l’Oignon' af en grund! Men ellers var den super lækker, og jeg elsker, at den er så nem at lave.

★★★★
Mette

Denne suppe smager bedst med masser af løg og gruyere ost på toppen!

★★★★★
Peter

Soupe à l’Oignon er perfekt til en hyggelig aften foran pejsen

Lise

Jeg tilføjede lidt hvidvin til suppen, og det gav den lige det ekstra touch