Fransk løgsuppe får en smagseksplosion med en ostebombe af Gruyère på toppen. Denne nemme opskrift på dansk giver dig den bedste løgsuppe, klar til at nydes inden for 70 minutter.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt de skivede løg.
Fortsæt med at tilberede løgene under omrøring, indtil de er karamelliserede.
Tilsæt hvidvin og lad det koge ind, indtil væsken næsten er fordampet.
Tilsæt oksebouillon og bring suppen i kog.
Sænk varmen og lad suppen simre.
Forvarm ovnen til grillfunktion. Placer baguetteskiverne på en bageplade og drys med revet Gruyère-ost.
Server suppen varm med de gratinerede baguetteskiver på toppen.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her suppe til en middag med veninder, og de blev helt vilde med de gratinerede baguetteskiver! Men jeg må indrømme, at jeg måtte bruge lidt ekstra tid på at karamellisere løgene - det kræver tålmodighed, men det er så værd det!
Hvidvin i suppen? Det lyder som en undskyldning for at åbne en flaske vin midt på ugen! Jeg er med på det. Men husk at drikke resten af vinen, mens suppen simrer - det gør ventetiden lidt mere behagelig.
Jeg havde ikke Gruyère-ost hjemme, så jeg brugte cheddar i stedet. Det blev også godt, men det er nok ikke helt det samme. Næste gang skal jeg huske at købe den rigtige ost!
Jeg elsker den her opskrift, men jeg synes altid, at jeg ender med at brænde fingrene, når jeg skal have de varme baguetteskiver op på suppen. Måske skal jeg investere i en af de der lange køkkentænger!
Min mand klagede over, at der var for meget løg i suppen. Jeg sagde til ham, at det hedder 'Soupe à l’Oignon' af en grund! Men ellers var den super lækker, og jeg elsker, at den er så nem at lave.
Denne suppe smager bedst med masser af løg og gruyere ost på toppen!
Soupe à l’Oignon er perfekt til en hyggelig aften foran pejsen
Jeg tilføjede lidt hvidvin til suppen, og det gav den lige det ekstra touch