spisekunst.dk

Æbletærte - Opskrift på dessert, bagværk

Æbletærte

Tid

Portioner

6

Niveau

nem

Æbletærten er en nem og hurtig opskrift, der får dig til at føle dig som en mester i køkkenet. Med danske Ingrid Marie æbler og en simpel mørdej, bliver du garanteret en ovnhelt på ingen tid. Prøv denne danske opskrift og imponer dine gæster med en dekorativ og lækker dessert!

Ingredienser

Hvedemel(til mørdej)
200 gram
Smør(koldt og skåret i tern)
100 gram
Sukker(til mørdej)
50 gram
Æg(til mørdej)
1 stk
Æbler(Ingrid Marie eller anden fast dansk sort)
3 stk
Sukker(til drys)
2 spiseskefulde
Kanel(til drys)
1 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Bland hvedemel og sukker i en skål. Tilsæt smør og smuldr det i melet med fingrene, til det ligner groft rasp.

10 minblandingen skal ligne groft rasp
2

Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i film og læg den på køl i 30 minutter.

5 mindejen skal være jævn og sammenhængende
3

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180ovnen skal være forvarmet til den korrekte temperatur
4

Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel.

10 mindejen skal være jævnt fordelt i formen
5

Skræl og fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i tynde skiver. Arranger æbleskiverne dekorativt på tærtedejen.

10 minæbleskiverne skal være jævnt fordelt og overlapper let
6

Drys sukker og kanel jævnt over æblerne.

2 minsukkeret og kanelen skal være jævnt fordelt
7

Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil dejen er gylden og æblerne er møre.

30 min180dejen skal være gylden, og æblerne skal være møre

Kommentarer

Lone

Æblerne skal være tynde skiver, siger du? Jeg ender altid med at skære dem for tykke, og så bliver de aldrig møre nok. Men måske er det bare min kniv, der er sløv. Eller mine arme, haha!

★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave den her tarte i går, og jeg må sige, at det med at smuldre smørret i melet er en rigtig god armtræning. Måske skulle jeg droppe fitnesscenteret og bare bage mere!

★★★★★
Trine

Jeg havde ikke nok sukker til toppingen, så jeg brugte brunt sukker i stedet. Det blev faktisk ret godt, men jeg tror, jeg måtte have bagt den lidt længere, for æblerne var lidt for faste.

★★★★★
Jens

Hvorfor skal man altid vente 30 minutter med dejen? Jeg er altid så utålmodig, at jeg bare smider den i ovnen med det samme. Det går da også fint, men måske ikke lige så perfekt som opskriften lover.

★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave den her tarte, men sidste gang glemte jeg at prikke bunden med en gaffel, og så blev den lidt opsvulmet. Det så ikke så pænt ud, men smagen var stadig god!

★★★★
Mette

Tarte aux Pommes er perfekt til en hyggelig søndagsbrunch

★★★★★
Lars

De sprøde æbletern passer godt til den søde karamelsauce

★★★★
Karen

Tarte aux Pommes er et hit til eftermiddagskaffen

★★★★★