Æbletærten er en nem og hurtig opskrift, der får dig til at føle dig som en mester i køkkenet. Med danske Ingrid Marie æbler og en simpel mørdej, bliver du garanteret en ovnhelt på ingen tid. Prøv denne danske opskrift og imponer dine gæster med en dekorativ og lækker dessert!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland hvedemel og sukker i en skål. Tilsæt smør og smuldr det i melet med fingrene, til det ligner groft rasp.
Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i film og læg den på køl i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel.
Skræl og fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i tynde skiver. Arranger æbleskiverne dekorativt på tærtedejen.
Drys sukker og kanel jævnt over æblerne.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil dejen er gylden og æblerne er møre.
Kommentarer
Æblerne skal være tynde skiver, siger du? Jeg ender altid med at skære dem for tykke, og så bliver de aldrig møre nok. Men måske er det bare min kniv, der er sløv. Eller mine arme, haha!
Jeg prøvede at lave den her tarte i går, og jeg må sige, at det med at smuldre smørret i melet er en rigtig god armtræning. Måske skulle jeg droppe fitnesscenteret og bare bage mere!
Jeg havde ikke nok sukker til toppingen, så jeg brugte brunt sukker i stedet. Det blev faktisk ret godt, men jeg tror, jeg måtte have bagt den lidt længere, for æblerne var lidt for faste.
Hvorfor skal man altid vente 30 minutter med dejen? Jeg er altid så utålmodig, at jeg bare smider den i ovnen med det samme. Det går da også fint, men måske ikke lige så perfekt som opskriften lover.
Jeg elsker at lave den her tarte, men sidste gang glemte jeg at prikke bunden med en gaffel, og så blev den lidt opsvulmet. Det så ikke så pænt ud, men smagen var stadig god!
Tarte aux Pommes er perfekt til en hyggelig søndagsbrunch
De sprøde æbletern passer godt til den søde karamelsauce
Tarte aux Pommes er et hit til eftermiddagskaffen