spisekunst.dk

Fennikelbrownie med pistaciedrys - Opskrift på bagværk,dessert

Fennikelbrownie med pistaciedrys

Tid

Portioner

8

Niveau

mellem

Fennikel-Fusion: Chokoladebrownie med et Knas er en opskrift, der overrasker med fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag i en klassisk brownie, toppet med knasende pistacienødder. Nem og hurtig at tilberede i ovnen, er denne danske dessert en sikker vinder til kaffepausen. Prøv den bedste fennikelbrownie-opskrift på dansk og imponer dine gæster!

Ingredienser

Mørk chokolade(ca. 70% kakaoindhold)
150 gram
Smør(usaltet)
100 gram
Sukker(kan erstattes med rørsukker for en dybere smag)
150 gram
3 stk
100 gram
Fennikelfrø(let ristede)
1 spiseskefuld
50 gram

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og smør en bageform (ca. 20x20 cm).

5 min180 grader Celsiusovnen er varm, formen er jævnt smurt
2

Smelt den mørke chokolade og smør i en skål over vandbad, indtil blandingen er glat.

10 minmedium varmeblandingen er glat og skinnende
3

Tag skålen af varmen og rør sukkeret i chokoladeblandingen.

2 minstuetemperatursukkeret er opløst
4

Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt efter hver tilføjelse.

5 minstuetemperaturblandingen er jævn og lysebrun
5

Sigt hvedemel i dejen og bland forsigtigt, indtil det netop er kombineret.

3 minstuetemperaturingen klumper af mel tilbage
6

Rist fennikelfrøene let på en tør pande og knus dem let i en morter.

5 minmedium varmefennikelfrøene afgiver en let lakridsduft
7

Rør de knuste fennikelfrø i dejen og hæld dejen i den forberedte bageform.

2 minstuetemperaturfennikelfrøene er jævnt fordelt i dejen
8

Drys de hakkede pistacienødder over dejen og bag i ovnen i 25-30 minutter.

30 min180 grader Celsiusbrownien har en fast kant og en let blød midte
9

Lad brownien køle af i formen før den skæres i firkanter og serveres.

20 minstuetemperaturbrownien er kølet nok til at holde formen

Kommentarer

Mette

Fennikel i brownie? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det engang, og min mand troede, jeg havde lavet en ny slags krydderkage. Men det blev en hit til vores næste middagsselskab!

★★★★
Jens

Jeg elsker pistacienødder, så det her må jeg prøve. Men 25-30 minutter? Jeg brænder altid mine brownies, så jeg sætter en alarm på 20 minutter og krydser fingre!

★★★★★
Lone

Fennikelfrø i en morter? Det lyder som noget, jeg skal have min mand til at gøre. Han elsker at være 'køkkenchefen', så det her kan måske få ham til at lave hele desserten!

★★★★
Søren

Jeg prøvede at smelte chokoladen og smørret, men endte med at få vand i skålen. Heldigvis havde jeg en ekstra chokoladeplade liggende. Næste gang bruger jeg mikroovnen!

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne brownie til en fødselsdag, og alle blev overrasket over fennikelsmagen. En af gæsterne troede, det var lakrids! Men de blev alle sammen vilde med den, så det er en keeper!

★★★★★
Maria

Den søde smag af fennikel passer perfekt til den chokoladeagtige brownie

★★★★★
Anders

Pistacierne giver en dejlig crunch til den bløde brownie

★★★★
Louise

Disse brownies er ideelle til en hyggelig dessert med vennerne

★★★★★