spisekunst.dk

Falafel - Opskrift på hovedret, snack, vegetar

Falafel

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Blitz-Boller er vores nemme og hurtige falafelopskrift, der bruger en blender til at opnå den perfekte konsistens. Prøv denne lækre mellemøstlige ret, der er klar på blot 10 minutter og garanteret vil imponere dine gæster med sin sprøde overflade og bløde indre tekstur.

Ingredienser

Tørrede kikærter(kan også bruge dåse kikærter, men drænes godt)
400 g
Frisk persille(finthakket)
1 bundt
Frisk koriander(finthakket)
1 bundt
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
3 fed
Koriander(stødt)
2 tsk
0.5 tsk
efter smag
Olie(til stegning)
efter behov

Fremgangsmåde

1

Sæt de tørrede kikærter i blød i rigeligt vand natten over.

720 minstuetemperaturkikærterne er bløde og har fordoblet deres størrelse
2

Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med persille, koriander, løg, hvidløg, spidskommen, koriander, bagepulver, og salt.

10 minblandingen er grov og sammenhængende
3

Form små kugler af blandingen, ca. 3-4 cm i diameter.

10 minkuglerne er faste og holder formen
4

Varm olien i en gryde til ca. 180°C og steg falafelkuglerne gyldne og sprøde, ca. 4-5 minutter.

5 min180falaflerne er gyldne og sprøde på ydersiden
5

Lad falaflerne dryppe af på køkkenrulle før servering.

5 minfalaflerne er ikke olierede og har en sprød overflade

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her falafel, men glemte at sætte kikærterne i blød natten over. Havde sådan nogle hårde små kugler til morgenmad. 2/5 for min egen skyld, men opskriften virker sikkert fint, hvis man kan læse!

★★★★★
Lene

Jeg elsker at bruge frisk persille og koriander i min falafel, men min mand synes, det smager som en eksplosion i en urtehave. Måske skal jeg nøjes med halvdelen næste gang? God opskrift dog! 4/5

★★★★
Jesper

Jeg havde aldrig brugt bagepulver i falafel før, men det giver en fantastisk let og sprød konsistens. Min kone troede, jeg havde købt dem i en fancy deli. 5/5 for det lille trick!

★★★★★
Sofie

Jeg havde ikke tørrede kikærter, så jeg brugte noget fra en dåse. Det blev lidt for blødt, men smagen var der stadig. Måske skal jeg holde mig til opskriften næste gang. 3/5

★★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at forme kuglerne, men de blev mere som flade pandekager. Måske fordi jeg dansede rundt i køkkenet, mens jeg lavede dem. God smag alligevel! 4/5

★★★★
Maria

Falafel er det perfekte vegetariske alternativ med kikærter og krydderier

★★★★★
Lars

Jeg kunne spise falafel til alle mine måltider - det er så lækkert!

★★★★★
Lise

Falafel er nemt at tage med på farten og er perfekt til madpakken med hummus

★★★★