spisekunst.dk

Dildgryde med grønkål i Rødstrømpeånden - Opskrift på gryderetter, vegetariske retter

Dildgryde med grønkål i Rødstrømpeånden

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Dildgryde med grønkål i rødstrømpeånd er den nemme og hurtige opskrift, der får enhver til at føle sig som en køkkenrebel. Med en cremet dildsauce og grønkål, der simrer sammen i en gryde, er dette den bedste måde at nyde en traditionel dansk ret på – med et skævt smil.

Ingredienser

Kartofler(skrællet og skåret i tern)
500 g
Grønkål(frisk, hakket)
200 g
Dild(frisk, grofthakket)
1 bundt
Løg(hakket)
1 stk
2 spsk
Fløde(alternativt creme fraiche)
3 dl
Salt(efter smag)
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket løg og sautér indtil de er bløde og let gyldne.

5 minmediumløgene er bløde og gyldne
2

Tilsæt de skårne kartofler til gryden og rør rundt. Sautér i yderligere 5 minutter.

5 minmediumkartoflerne begynder at blive let gyldne
3

Hæld fløden over kartoflerne, og tilsæt hakket grønkål. Lad det simre under låg i 15 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.

15 minlavkartoflerne er møre og grønkålen mør
4

Rør den hakkede dild i retten og smag til med salt og peber. Lad det hele simre i yderligere 2 minutter.

2 minlavduften af dild er tydelig

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra smør - man kan aldrig få for meget smør, ikke? Min mand klagede over, at der var for meget dild, men det er hans problem. Han kan jo spise noget andet næste gang!

★★★★
Lars

Jeg elsker grønkål, så denne opskrift var lige noget for mig. Men 200 g grønkål? Jeg havde dobbelt så meget, og det blev bare endnu bedre. Min kæreste sagde, at det smagte som en skovtur, men på en god måde!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og vi blev alle enige om, at det manglede noget. Måske lidt hvidløg? Eller en skvæt vin? Men ellers var det nemt at lave, og vi havde det sjovt i køkkenet!

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med dild, men jeg prøvede alligevel denne opskrift. Det var okay, men jeg tror, jeg vil bruge persille næste gang. Min kone sagde, at det smagte som en sundere version af kartoffelmos, så det er vel en vinder!

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne ret til min svigermor, og hun elskede den! Hun spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, men nej, det var bare masser af kærlighed og lidt ekstra fløde. Jeg tror, jeg har fundet min nye go-to opskrift!

★★★★★
Anne

Dildgryden var lækker og grønkålen tilføjede en dejlig sprødhed

★★★★★
Mette

Rødstrømpeånden skinner igennem i denne ret med dildgryden

★★★★
Hans

Perfekt til en kold vinteraften med en skål varm dildgryde i hånden

★★★★★