Dildgryde med grønkål i rødstrømpeånd er den nemme og hurtige opskrift, der får enhver til at føle sig som en køkkenrebel. Med en cremet dildsauce og grønkål, der simrer sammen i en gryde, er dette den bedste måde at nyde en traditionel dansk ret på – med et skævt smil.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket løg og sautér indtil de er bløde og let gyldne.
Tilsæt de skårne kartofler til gryden og rør rundt. Sautér i yderligere 5 minutter.
Hæld fløden over kartoflerne, og tilsæt hakket grønkål. Lad det simre under låg i 15 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
Rør den hakkede dild i retten og smag til med salt og peber. Lad det hele simre i yderligere 2 minutter.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra smør - man kan aldrig få for meget smør, ikke? Min mand klagede over, at der var for meget dild, men det er hans problem. Han kan jo spise noget andet næste gang!
Jeg elsker grønkål, så denne opskrift var lige noget for mig. Men 200 g grønkål? Jeg havde dobbelt så meget, og det blev bare endnu bedre. Min kæreste sagde, at det smagte som en skovtur, men på en god måde!
Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og vi blev alle enige om, at det manglede noget. Måske lidt hvidløg? Eller en skvæt vin? Men ellers var det nemt at lave, og vi havde det sjovt i køkkenet!
Jeg er ikke så vild med dild, men jeg prøvede alligevel denne opskrift. Det var okay, men jeg tror, jeg vil bruge persille næste gang. Min kone sagde, at det smagte som en sundere version af kartoffelmos, så det er vel en vinder!
Jeg lavede denne ret til min svigermor, og hun elskede den! Hun spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, men nej, det var bare masser af kærlighed og lidt ekstra fløde. Jeg tror, jeg har fundet min nye go-to opskrift!
Dildgryden var lækker og grønkålen tilføjede en dejlig sprødhed
Rødstrømpeånden skinner igennem i denne ret med dildgryden
Perfekt til en kold vinteraften med en skål varm dildgryde i hånden