spisekunst.dk

Danske frikadeller - Opskrift på hovedret,dansk køkken

Danske frikadeller

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Danske frikadeller - denne opskrift gør det muligt at lave lækre, traditionelle danske frikadeller på rekordtid. Med kun 12 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som hakket svinekød, løg og æg, er det den nemmeste og hurtigste måde at få en hjemmelavet middag på bordet. Prøv denne nemme opskrift og overrask din familie med de bedste frikadeller!

Ingredienser

Hakket svinekød(kan erstattes med en blanding af svin og oksekød)
500 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Æg(stort)
1 stk
Mælk(kan erstattes med fløde for en rigere smag)
1 dl
Mel(kan erstattes med rasp)
2 spsk
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Smør(til stegning, kan erstattes med olie)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Bland hakket svinekød, finthakket løg, æg, mælk, mel, salt og peber i en skål.

5 minmassen skal være ensartet og sammenhængende
2

Form farsen til små, flade frikadeller med en spiseskefuld.

5 minfrikadellerne skal være jævnt formet og faste
3

Varm smørret op på en pande ved middel varme.

2 minmiddelsmørret skal bruse let og dufte nøddeagtigt
4

Steg frikadellerne i smørret i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

10 minmiddelfrikadellerne skal være gyldne og faste ved berøring

Kommentarer

Lone

Jeg bruger altid lidt ekstra løg i mine frikadeller - det giver bare så meget mere smag! Og så må man selvfølgelig ikke glemme at servere dem med rødkål og kartoffelsalat. Perfekt søndagsmad!

★★★★
Jens

500 gram hakket svinekød? Det er jo ingenting! Jeg laver altid dobbelt portion, så der er tilbage til næste dag. Og så kan man jo altid fryse dem ned, hvis man ikke kan spise dem alle sammen på én gang. Helt ærligt, hvem kan modstå en god frikadelle?

★★★★★
Mette

Jeg prøvede at lave disse frikadeller til min svigermor, og hun sagde, at de manglede noget. Så jeg tilføjede lidt muskatnød, og vips! Pludselig var de godkendt. Måske en lille hemmelig ingrediens at overveje?

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave frikadeller, men denne opskrift var så nem at følge. Min kone blev helt vild med dem, og nu er det blevet en fast ret i vores hverdag. Tak for en simpel, men lækker opskrift!

★★★★★
Sanne

Jeg havde ikke mælk hjemme, så jeg brugte øl i stedet. Det blev faktisk ret godt! Måske ikke helt traditionelt, men frikadellerne fik en lille ekstra 'kick'. Prøv det, hvis I er lidt vovemodige!

★★★★
Mette

Disse frikadeller er perfekte til børnenes madpakker med rugbrød og agurkeskiver

★★★★★
Andreas

Jeg elsker at servere danske frikadeller med kartoffelsalat og rødkål til aftensmad

★★★★
Louise

Disse frikadeller minder mig om sommer og skovture med sennep og jordbær til

★★★★