Dannebrog-dip fra Viborg Domkirkes Marked er den nemmeste opskrift, du nogensinde vil prøve - bare bland mayonnaise, ketchup, løg, agurker og et hårdkogt æg med en ske. Den er perfekt til chips eller som sandwichpålæg, og du får en smag af Viborg med hver bid. Prøv denne hurtige og lækre dip på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skræl og finhak løget.
Hak de syltede agurker fint.
Bland mayonnaise og ketchup i en skål til en jævn og ensartet farve.
Tilsæt de finthakkede løg og agurker til skålen og bland forsigtigt.
Hvis du bruger æg, hak det hårdkogte æg og rør det i blandingen.
Kommentarer
Æg i dip? Det lyder som noget, min mor ville have fundet på tilbage i '80erne. Men hey, det smager faktisk godt! Jeg tilføjede lidt ekstra ketchup, fordi jeg elsker den søde smag.
Jeg prøvede at lave denne dip til en grillfest, og alle spurgte, hvad der var i den. Da jeg sagde 'hårdkogt æg', så de lidt skeptiske ud, men de endte med at elske det! Løget giver en god crunch.
Jeg havde aldrig tænkt på at bruge syltede agurker i en dip før. Det giver en interessant smag, men jeg tror, jeg vil prøve med lidt mindre næste gang. Måske også lidt mere mayonnaise for at få den lidt cremet.
Jeg lavede denne dip til en fodboldkamp, og den forsvandt hurtigt! Jeg tror, det var løget, der gjorde den ekstra populær. Men jeg må indrømme, at jeg glemte at hakke ægget fint nok, så det blev lidt klumpet.
Jeg er ikke så vild med mayonnaise, så jeg prøvede at bruge yoghurt i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Måske skal jeg bare acceptere, at mayonnaise er nødvendigt her!
Dannebrog-dippen var en perfekt blanding af cremet flødeost og sød tomat
Den var en smagsoplevelse ud over det sædvanlige med krydret peber og frisk basilikum
Kombinationen af rød og hvid dip passede perfekt til min picnic i parken