spisekunst.dk

Dal Makhani - Opskrift på hovedret, vegetarisk

Dal Makhani

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Dal Makhani er en rig og cremet indisk ret, hvor sorte linser og kidneybønner kombineres med en luksuriøs blanding af smør og fløde. Denne danske opskrift giver dig den bedste metode til at tilberede en autentisk smag med en enkel, men effektiv teknik. Den er perfekt til at imponere dine gæster med en smag, der er lige så god som den ser ud!

Ingredienser

Sorte linser(urad dal, skyllet og blødlagt natten over)
200 gram
Kidneybønner(skyllet og blødlagt natten over)
100 gram
Smør(usaltet)
2 spiseskefulde
Vegetabilsk olie(kan erstattes med ghee)
1 spiseskefuld
1 teskefuld
Ingefær(revet)
1 teskefuld
Tomater(hakkede)
2 stykker
1 teskefuld
Fløde(piskefløde)
100 milliliter
efter smag
efter smag

Fremgangsmåde

1

Skyl de blødlagte linser og bønner grundigt. Kog dem i en gryde med rigeligt vand indtil de er møre.

45 minmedium varmelinserne og bønnerne skal være bløde og let knuse med en ske
2

Opvarm smør og olie i en stor gryde. Tilsæt spidskommen og ingefær og steg i et minut.

5 minmedium varmespidskommen begynder at poppe og ingefær afgiver en stærk duft
3

Tilsæt hakkede tomater og garam masala. Kog indtil tomaterne er møre og olien begynder at adskille sig fra blandingen.

10 minmedium varmetomaterne er bløde og blandingen dufter aromatisk
4

Tilsæt de kogte linser og bønner til tomatblandingen. Rør godt rundt og lad det simre.

20 minlav varmeblandingen er godt blandet og begynder at tykne
5

Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Rør godt og lad det simre i yderligere 5 minutter.

5 minlav varmeretten er cremet og glat

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her Dal Makhani i går, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget smør der skulle bruges. Jeg følte, jeg var tilbage i 80'erne med al den smør! Men det smagte fantastisk, så det var det værd.

★★★★
Mikkel

Jeg elsker denne opskrift, men jeg havde ikke nogen kidneybønner hjemme, så jeg brugte sorte bønner i stedet. Det blev også godt, men jeg tror, jeg skal prøve med kidneybønner næste gang. Og så må jeg huske at købe mere smør - min kone blev lidt sur over, at jeg brugte så meget!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den! Men jeg må sige, at det tog lidt længere tid at koge linserne møre, end jeg havde regnet med. Jeg endte med at spille et par spil på mobilen, mens jeg ventede. Men det var det værd - de blev helt bløde og lækre!

★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at bruge fløde i maden, så jeg prøvede med kokosmælk i stedet. Det gav en lidt anderledes smag, men det var også godt. Og så følte jeg mig lidt mere sund! Men jeg savnede lidt den cremede konsistens, som fløden giver.

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne Dal Makhani til min familie, og mine børn elskede den! De spurgte, om vi kunne få det hver uge. Jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor nemt det var at lave. Jeg havde forventet, at det ville være mere kompliceret med alle de krydderier. Men det var en skærmende nem og lækker ret!

★★★★★
Mette

Den cremede konsistens med sorte linser var fantastisk!

★★★★★
Lars

Jeg kunne godt lide den røgede smag af tørret ingefær

★★★★
Maria

Perfekt til madpakken med ris og salat

★★★★★