spisekunst.dk

Courgette-karrybolle - Opskrift på hovedret, vegetarisk

Courgette-karrybolle

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Courgette-karrybollen er en nem og hurtig opskrift, der vil få dig til at elske courgetter. Med en cremet karrysauce lavet på kokosmælk og en smule ingefær, serveret over basmatiris, er dette den bedste måde at få en smagfuld og trøstende ret på bordet på ingen tid.

Ingredienser

Courgetter(mellemstore)
2 stk
Løg(finthakket)
1 stk
Olie(olivenolie eller rapsolie)
2 spsk
1 tsk
Kokosmælk(fuldfed)
400 ml
efter smag
Basmatiris(til servering)
250 g

Fremgangsmåde

1

Kog risene efter anvisningen på pakken, så de er klar til servering.

20 minNår risene er møre og vandet er absorberet.
2

Skær courgetterne i tern og finhak løget.

5 minCourgetterne er i jævne tern og løget er fint hakket.
3

Varm olie i en stor pande ved middel varme. Tilsæt løg og svits indtil de er gennemsigtige.

5 minmiddelLøgene er bløde og gennemsigtige.
4

Tilsæt karrypulver og revet ingefær til panden og steg i yderligere et minut under omrøring.

1 minmiddelDuften af karry og ingefær er tydelig.
5

Tilsæt courgetteternene og steg i 5 minutter, indtil de begynder at blive bløde.

5 minmiddelCourgetterne er let bløde og har taget smag af krydderierne.
6

Hæld kokosmælk i panden og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.

10 minlavSaucen er cremet og smagen er balanceret.
7

Server den cremede courgette-karry over ris.

2 minRetten er varm og klar til servering.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny kat, fordi der lugtede så meget af karry i huset! Men alvorligt talt, den var super lækker, og courgetterne blev perfekt bløde.

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min teenage-søn til at spise grøntsager, men denne courgette-karrybolle gjorde susen! Han spurgte endda om sekunder. Måske skal jeg bare tilføje ekstra karrypulver til alt fra nu af!

★★★★★
Lone

Jeg glemte at købe ingefær, så jeg brugte lidt citronsaft i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den skarpe smag. Næste gang skal jeg huske indkøbslisten!

★★★★★
Poul

Jeg lavede den her til en lille middag med venner, og de blev helt vilde med den. En af dem spurgte, om jeg havde fået en ny kæreste, fordi jeg pludselig kunne lave mad! Karryen og kokosmælken gør det så cremet og lækkert.

★★★★
Hanne

Jeg havde aldrig brugt kokosmælk før, men nu er jeg solgt! Det giver en så god smag og konsistens. Jeg havde også lidt ekstra grøntsager i køleskabet, så jeg smed nogle gulerødder i, og det fungerede fint.

★★★★
Maria

Courgette-karrybollen var perfekt til frokost!

★★★★★
Anders

Jeg kunne godt lide den lækre karrysmag i bollen

★★★★
Louise

Den var nem at have med på stranden som en lækker snack

★★★★