spisekunst.dk

Citron-lakrids-risotto - Opskrift på frokost,middag,vegetarisk

Citron-lakrids-risotto

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Citron-lakrids-risotto er en unik dansk ret, der kombinerer den friske smag af citron med den særlige sødme fra lakridssirup. Denne opskrift er nem at følge og giver en cremet risotto, som du kan imponere dine gæster med. Prøv denne skøre, men lækre kombination i dag!

Ingredienser

Arborio ris(risottoris)
200 g
Løg(finthakket)
1 stk
Grøntsagsbouillon(varm, kan erstattes med kyllingebouillon)
1 l
Citron(økologisk, både skal og saft)
1 stk
50 g
efter smag
håndfuld

Fremgangsmåde

1

Varm olien i en stor pande over medium varme. Tilsæt det finthakkede løg og steg indtil blødt, cirka 5 minutter.

5 minmedium varmeløgene er bløde og gennemsigtige
2

Tilsæt Arborio risene, og rør rundt i cirka 2 minutter, indtil risene er let ristede.

2 minmedium varmerisene er let gyldne
3

Begynd at tilsætte den varme bouillon, en suppeske ad gangen, mens du rører konstant. Lad risene absorbere bouillonen før du tilsætter mere.

18 minmedium lav varmerisottoen er cremet og risene er al dente
4

Rør citronskal og saft i risottoen, sammen med lakrids-sirup og parmesanost. Smag til med salt og peber.

3 minmedium lav varmerisottoen er jævnt smagt til og duftende
5

Server risottoen med et drys af friskhakket persille eller dild.

2 minfriske urter tilføjer farve og duft

Kommentarer

Lone

Citron og lakrids i risotto? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det her til weekenden, og min mand troede, jeg havde eksperimenteret med en ny dessert. Men det var overraskende godt! Jeg tilføjede lidt ekstra citronsaft for at få mere syre. 4/5

★★★★
Mikkel

Jeg elsker lakrids, så jeg var nødt til at prøve denne. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor godt det passede sammen med citronen. Min kone syntes, det var lidt for sødt, så næste gang skal jeg nok gå lidt lettere på lakrids-siruppen. 3/5

★★★★★
Trine

Jeg lavede denne til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at det var en sjov og anderledes oplevelse. Men vi blev også enige om, at det nok ikke bliver en fast del af vores middagsmenu. Lidt for eksperimentelt til hverdag. 2/5

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at stå og røre i risotto i en evighed, men denne opskrift fik mig til at gøre det alligevel. Citronen og lakridsen gav en interessant smag, som jeg ikke havde forventet. Jeg vil nok prøve at tilføje lidt hvidvin næste gang for at få lidt mere dybde i smagen. 4/5

★★★★
Pernille

Jeg prøvede denne opskrift, og mine børn blev helt vilde med den! De elsker lakrids, så det var en succes. Jeg måtte dog bruge lidt mindre citron, fordi de synes, det blev for surt. Men det er en sjov måde at få dem til at spise risotto på! 5/5

★★★★★
Mette

Den syrlige citronsmag passede perfekt til den søde lakrids

★★★★★
Jonas

Risottoen var lidt for klistret, men lakridsen gav en spændende twist

★★★★★
Ida

Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere citronsaft i retten

★★★★