spisekunst.dk

Chokoladebrownie - Opskrift på bagværk,dessert

Chokoladebrownie

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Chokoladebrownie - klar på rekordtid! Denne nemme opskrift giver dig en fudgy og lækker brownie fra ovnen på blot 25 minutter. Perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge hele dagen i køkkenet!

Ingredienser

Smør(usaltet)
150 gram
Sukker(almindeligt hvidt sukker)
200 gram
Mørk chokolade(mindst 70% kakao)
100 gram
Æg(store)
2 stk
100 gram
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C. Smør en bageform (ca. 20x20 cm) og beklæd den med bagepapir.

10 min180°COvnen er varm, og bageformen er klar til brug.
2

Smelt smør og mørk chokolade sammen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Rør indtil det er glat.

5 minlav varmeSmør og chokolade er helt smeltet og blandingen er glat.
3

Tilsæt sukkeret til den smeltede chokoladeblanding og pisk godt.

2 minBlandingen er jævn og sukkeret er godt integreret.
4

Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljeekstrakt.

3 minBlandingen er glat og skinnende.
5

Sigt mel og salt i blandingen og fold det forsigtigt ind, indtil det lige netop er blandet.

3 minBlandingen er ensartet uden klumper af mel.
6

Hæld dejen i den forberedte bageform og glat overfladen.

2 minDejen er jævnt fordelt i formen.
7

Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud med kun få fugtige krummer.

25 min180°CKanten er fast, og midten er stadig lidt blød.
8

Lad brownien køle helt af i formen, inden den skæres i firkanter og serveres.

30 minBrownien er fast nok til at skæres uden at smuldre.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse brownies til en fest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg måtte bruge lidt ekstra tid på at smelte chokoladen og smøret - det blev en lille katastrofe i mikrobølgeovnen. Næste gang prøver jeg vandbadet!

★★★★
Lars

100 gram mørk chokolade? Det er jo ikke nok! Jeg tilføjede ekstra 50 gram, og det blev perfekt. Min kone sagde, at de var de bedste brownies, hun nogensinde har smagt. Måske skulle jeg have sagt, at det var hendes opskrift...

★★★★★
Sofie

Jeg elsker, at man kan bruge en tandstik til at tjekke, om brownies er færdige. Det føles så retro! Men seriøst, 20-25 minutter var lige præcis rigtigt. De blev så bløde og saftige!

★★★★
Jens

Jeg glemte at tilføje vaniljeekstrakten, og brownies blev alligevel gode. Men jeg savnede noget. Måske var det bare vaniljen, eller måske var det bare min kone, der spiste dem alle, før jeg fik en chance for at smage dem!

★★★★★
Anna

Jeg havde ikke bagepapir, så jeg brugte aluminiumsfolie i stedet. Det fungerede fint, men det var lidt sværere at få brownies ud af formen. Næste gang køber jeg bagepapir, så jeg kan undgå at kæmpe med folien!

★★★★★
Lotte

Jeg elsker at tilføje valnødder til min chokoladebrownie!

★★★★★
Nina

Denne chokoladebrownie er perfekt til en hyggelig film aften

★★★★
Thomas

Jeg tilsatte lidt appelsinskal for ekstra smag

★★★★