Chokoladebrownie - klar på rekordtid! Denne nemme opskrift giver dig en fudgy og lækker brownie fra ovnen på blot 25 minutter. Perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge hele dagen i køkkenet!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Smør en bageform (ca. 20x20 cm) og beklæd den med bagepapir.
Smelt smør og mørk chokolade sammen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Rør indtil det er glat.
Tilsæt sukkeret til den smeltede chokoladeblanding og pisk godt.
Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljeekstrakt.
Sigt mel og salt i blandingen og fold det forsigtigt ind, indtil det lige netop er blandet.
Hæld dejen i den forberedte bageform og glat overfladen.
Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud med kun få fugtige krummer.
Lad brownien køle helt af i formen, inden den skæres i firkanter og serveres.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse brownies til en fest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg måtte bruge lidt ekstra tid på at smelte chokoladen og smøret - det blev en lille katastrofe i mikrobølgeovnen. Næste gang prøver jeg vandbadet!
100 gram mørk chokolade? Det er jo ikke nok! Jeg tilføjede ekstra 50 gram, og det blev perfekt. Min kone sagde, at de var de bedste brownies, hun nogensinde har smagt. Måske skulle jeg have sagt, at det var hendes opskrift...
Jeg elsker, at man kan bruge en tandstik til at tjekke, om brownies er færdige. Det føles så retro! Men seriøst, 20-25 minutter var lige præcis rigtigt. De blev så bløde og saftige!
Jeg glemte at tilføje vaniljeekstrakten, og brownies blev alligevel gode. Men jeg savnede noget. Måske var det bare vaniljen, eller måske var det bare min kone, der spiste dem alle, før jeg fik en chance for at smage dem!
Jeg havde ikke bagepapir, så jeg brugte aluminiumsfolie i stedet. Det fungerede fint, men det var lidt sværere at få brownies ud af formen. Næste gang køber jeg bagepapir, så jeg kan undgå at kæmpe med folien!
Jeg elsker at tilføje valnødder til min chokoladebrownie!
Denne chokoladebrownie er perfekt til en hyggelig film aften
Jeg tilsatte lidt appelsinskal for ekstra smag