spisekunst.dk

Chili con Carne - Opskrift på hovedret, simreretter

Chili con Carne

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Chili con Carne: Nem og hurtig med en unik smag! Denne opskrift på Chili con Carne er så nem at lave, at du næsten kan gøre det med en ske. Med et unikt twist af chilipulver, der giver en særlig smag, er det den bedste måde at imponere dine gæster på!

Ingredienser

Hakket oksekød(helst med lavt fedtindhold)
500 gram
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
Rød peberfrugt(skåret i tern)
1 stk
Hakkede tomater(fra dåse)
400 gram
Kidneybønner(drænet og skyllet)
1 dåse
Chilipulver(juster efter smag)
2 spsk
Olivenolie(til stegning)
1 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Opvarm olivenolie i en stor gryde over middel varme. Tilsæt hakket løg og hvidløg og sauter, indtil løgene er bløde.

5 minmiddel varmeløgene er gennemsigtige og dufter sødt
2

Tilsæt hakket oksekød til løgene og steg, indtil det er brunet.

8 minmiddel-høj varmeoksekødet er jævnt brunet og ikke længere pink
3

Tilsæt rød peberfrugt og chilipulver, og steg i yderligere 3 minutter.

3 minmiddel varmepeberfrugten er let blødgjort
4

Hæld hakkede tomater og kidneybønner i gryden. Rør rundt og bring det i kog.

5 minmiddel-høj varmeblandingen bobler let
5

Skru ned til lav varme, og lad retten simre i 30 minutter, omrør lejlighedsvis.

30 minlav varmesaucen er tyknet og smagene har blandet sig
6

Smag til med salt og peber før servering.

2 minlav varmesmagen er balanceret

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde brugt hele chilipulver-beholdningen! Lidt mindre chili kunne måske være en god idé, medmindre man vil have en mundfuld af ild!

★★★★
Mikkel

Hvorfor skal man vente 30 minutter på at det simrer? Jeg blev så sulten, at jeg spiste chips imens. Men det blev godt til sidst!

★★★★★
Trine

Jeg tilføjede lidt mørkt chokolade til min chili, og det blev en hit! Giver en lille smagseksplosion. Prøv det!

★★★★★
Jens

Hvis du ikke har rød peberfrugt, så fungerer en grøn også fint. Jeg havde bare en gammel grøn peberfrugt i køleskabet, og det blev super!

★★★★
Sanne

Jeg glemte at tilsætte salt og peber til sidst, og det blev lidt fladt. Husk det, folkens, ellers ender du med en kedelig chili!

★★★★★
Mette

Den perfekte ret til en kold vinteraften med masser af hakket chili

★★★★★
Jonas

Jeg kunne godt lide den med ekstra kidneybønner og revet ost på toppen

★★★★
Lise

Chili con Carne er altid et hit til en hyggelig picnic i parken

★★★★