spisekunst.dk

Kylling Tikka Masala - Opskrift på hovedret, indisk mad

Kylling Tikka Masala

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Opskrift på Kylling Tikka Masala med et cremet twist af kokosmælk - en nem og hurtig måde at skabe en smagseksplosion på tallerkenen. Perfekt til at imponere gæster eller bare nyde en lækker middag med ris eller naanbrød.

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tern)
500 gram
Yoghurt(naturlig)
200 gram
Tikka masala pasta(kan købes færdiglavet)
2 spsk
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
Ingefær(revet)
1 spsk
400 gram
1 spsk
Koriander(stødt)
1 tsk
(smag til)
Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Bland yoghurt og tikka masala pasta i en skål og mariner kyllingeternene i blandingen i mindst 30 minutter.

30 minkyllingen skal være helt dækket af marinade
2

Opvarm olien i en stor pande ved middel varme og sautér løg, hvidløg og ingefær indtil løgene er bløde og gennemsigtige.

5 minmiddelhøj varmeløgene skal være bløde og duftende
3

Tilsæt spidskommen, koriander og gurkemeje til panden og steg videre i 1 minut.

1 minkrydderierne skal afgive en stærk aroma
4

Tilsæt de marinerede kyllingestykker til panden og steg indtil de er gyldne.

7 minkyllingen skal være gyldenbrun
5

Hæld hakkede tomater og kokosmælk i panden, rør godt rundt og lad det simre i 15-20 minutter.

20 minlav varmesaucen skal være tyk og cremet
6

Smag til med salt og peber, og server med ris eller naanbrød.

2 minsmagen skal være balanceret og krydret

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone troede, jeg havde bestilt takeaway! Det eneste, jeg manglede, var lidt mere krydderi - måske en ekstra tsk gurkemeje. Men ellers, topkarakter!

★★★★
Lene

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert med bare 200 gram yoghurt! Min familie elsker det, og nu vil de have det hver uge. Måske skal jeg begynde at tage betalt som hjemmekok!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt tikka masala pasta før, men det giver virkelig en god smag. Jeg tilføjede lidt ekstra ingefær, fordi jeg elsker den skarphed. Perfekt til en fredag aften med vennerne!

★★★★
Sofie

Jeg havde ikke kokosmælk hjemme, så jeg brugte fløde i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den eksotiske smag. Næste gang skal jeg huske at købe kokosmælk!

★★★★★
Peter

Min kone og jeg lavede den her opskrift til vores bryllupsdag. Det blev en succes! Vi havde aldrig troet, at vi kunne lave noget så lækkert hjemme. Nu er det blevet vores nye favoritret.

★★★★★
Mette

Den lækre kylling var saftig og mørt!

★★★★★
Niels

Jeg elskede den krydrede smag af ingefær og koriander.

★★★★
Anna

Perfekt til en hyggelig aften med venner - serveret med frisk naanbrød.