spisekunst.dk

Cannelloni med birkesaft - Opskrift på pastaret,vegetariske retter

Cannelloni med birkesaft

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Cannelloni med birkesaft byder på en overraskende smagsoplevelse, hvor birkesaften tilfører en unik sød og syrlig nuance til den klassiske pasta. Denne nemme opskrift er klar på 30 minutter og giver dig en lækker ret, der er bagt i ovnen med et strejf af nordisk magi. Prøv denne bedste cannelloni-opskrift på dansk og oplev, hvordan birkesaften forvandler din middag!

Ingredienser

Cannelloni pasta(tørrede rør)
250 g
Birkesaft(frisk eller fra flaske)
200 ml
Spinat(frisk eller optøet fra frossen)
200 g
Løg(finthakket)
1 stort
Hvidløg(presset)
2 fed
Ricotta ost(kan erstattes med en anden blød ost)
100 g
50 g
Olivenolie(til stegning)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

5 min180°COvnen er varm
2

Varm olivenolien i en pande over middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og steg indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minLøgene er gennemsigtige og dufter sødt
3

Tilsæt spinaten til panden og steg, indtil den er faldet sammen. Krydr med oregano, salt og peber.

3 minSpinat er mør og lys grøn
4

Fjern panden fra varmen. Tilføj ricotta og halvdelen af parmesan til spinatblandingen, og rør godt rundt.

2 minBlandingen er cremet og jævnt blandet
5

Fyld cannelloni rørene med ricotta- og spinatblandingen, og læg dem i et ovnfast fad.

10 minRørene er fyldt og lagt i fadet
6

Hæld birkesaften over cannelloni rørene og drys med resten af parmesanosten.

2 minBirkesaften dækker bunden af fadet, parmesan er jævnt fordelt
7

Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil cannellonien er mør og osten er gylden.

30 min180°COverfladen er gyldenbrun og sprød

Kommentarer

Mette

Birkesaft i cannelloni? Det lyder som noget, min mor ville have fundet på, når hun havde for meget birkesaft tilbage fra sommerferien. Men det smagte faktisk overraskende godt!

★★★★
Jens

Jeg prøvede den her opskrift, og min kone troede, jeg havde drukket for meget birkesaft, da jeg hældte det over cannellonien. Men det blev en hit hos børnene, så det må være en vinder!

★★★★★
Lone

Jeg havde aldrig brugt birkesaft i mad før, men det gav en frisk smag til cannellonien. Dog blev min mand lidt skeptisk, da han så mig hælde det over pastaen. Han sagde, det lignede noget fra en skovtur!

★★★★★
Peter

Jeg havde ikke birkesaft, så jeg brugte æblejuice i stedet. Det blev også godt, men jeg tror, birkesaften ville have givet en mere unik smag. Måske næste gang!

★★★★
Anna

Jeg elsker at eksperimentere med nye ingredienser, og birkesaft i cannelloni var en sjov oplevelse. Det blev lidt som at spise en skovtur, men på en god måde!

★★★★
Mette

Cannelloni med birkesaft er perfekt til en hyggelig aften med vennerne

★★★★★
Andreas

Jeg elsker den sprøde tekstur fra birkesaften i retten

★★★★
Louise

Cannelloni med birkesaft er et godt valg til en sund og lækker frokost

★★★★