spisekunst.dk

Butter Chicken - Opskrift på hovedret,international

Butter Chicken

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Butter Chicken Bonanza er din nye favorit med en glat twist! Denne nemme og hurtige opskrift på dansk bruger græsk yoghurt og en krydret blanding af garam masala, spidskommen og gurkemeje til at skabe en cremet tomatbaseret sauce, der vil få dine smagsløg til at danse.

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tern)
500 gram
Græsk yoghurt(til marinering)
200 gram
Hakkede tomater(fra dåse)
400 gram
50 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Salt(eller efter smag)
1 tsk
Chilipulver(juster efter smag)
0.5 tsk
Frisk koriander(hakket, til pynt)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Bland yoghurt, garam masala, spidskommen, gurkemeje og salt i en skål. Tilsæt kyllingetern og mariner i mindst 30 minutter.

30 minkyllingen er dækket af en krydret yoghurtblanding
2

Opvarm smør i en stor pande ved middel varme. Tilsæt løg og sauter indtil de er gyldne.

5 minmiddelløgene er bløde og gyldne
3

Tilsæt hvidløg og chilipulver til panden og steg i yderligere et minut.

1 minmiddelen stærk aroma af hvidløg og chili
4

Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 10 minutter, indtil saucen tykner.

10 minlavsaucen er reduceret og tykkere
5

Tilsæt den marinerede kylling til panden og kog, indtil kyllingen er gennemstegt.

15 minmiddelkyllingen er fast og ikke længere lyserød indeni
6

Rør piskefløden i og lad det simre i yderligere 5 minutter.

5 minlavsaucen er cremet og ensartet
7

Pynt med frisk koriander inden servering.

1 minen frisk duft af koriander

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone troede, jeg havde bestilt takeaway! Det eneste, jeg manglede, var lidt mere chilipulver for at få den rigtige sprødhed. Men ellers, topkarakter!

★★★★
Lene

50 gram smør? Det er jo ikke en opskrift, det er en kærlighedserklæring til smør! Jeg tilføjede lidt ekstra gurkemeje for farvens skyld, og det blev super lækkert. Min familie elsker det!

★★★★★
Jesper

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave så god butter chicken hjemme. Jeg havde ikke frisk koriander, så jeg brugte tørret i stedet, og det fungerede fint. Men næste gang prøver jeg med frisk - det gør nok en stor forskel!

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig brugt garam masala før, men det giver virkelig en god smag. Jeg havde dog ikke 30 minutter til marinering, så jeg lod det stå i 10 minutter, og det blev stadig godt. Hurtig og nem opskrift!

★★★★
Mikkel

Jeg havde en katastrofe med den her opskrift. Jeg glemte at tilsætte piskefløden, og min butter chicken blev mere som 'tomato chicken'. Men ellers var smagen god, så jeg prøver igen med fløden næste gang!

★★★★★
Mette

Den lækre sauce med smør og kylling var helt uimodståelig!

★★★★★
Anders

Butter chicken er perfekt til en hyggelig aften med ris og naanbrød.

★★★★
Camilla

Jeg tilsatte ekstra chili for at give retten lidt ekstra krydderi.

★★★★★