Butter Chicken Bonanza er din nye favorit med en glat twist! Denne nemme og hurtige opskrift på dansk bruger græsk yoghurt og en krydret blanding af garam masala, spidskommen og gurkemeje til at skabe en cremet tomatbaseret sauce, der vil få dine smagsløg til at danse.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland yoghurt, garam masala, spidskommen, gurkemeje og salt i en skål. Tilsæt kyllingetern og mariner i mindst 30 minutter.
Opvarm smør i en stor pande ved middel varme. Tilsæt løg og sauter indtil de er gyldne.
Tilsæt hvidløg og chilipulver til panden og steg i yderligere et minut.
Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 10 minutter, indtil saucen tykner.
Tilsæt den marinerede kylling til panden og kog, indtil kyllingen er gennemstegt.
Rør piskefløden i og lad det simre i yderligere 5 minutter.
Pynt med frisk koriander inden servering.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone troede, jeg havde bestilt takeaway! Det eneste, jeg manglede, var lidt mere chilipulver for at få den rigtige sprødhed. Men ellers, topkarakter!
50 gram smør? Det er jo ikke en opskrift, det er en kærlighedserklæring til smør! Jeg tilføjede lidt ekstra gurkemeje for farvens skyld, og det blev super lækkert. Min familie elsker det!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave så god butter chicken hjemme. Jeg havde ikke frisk koriander, så jeg brugte tørret i stedet, og det fungerede fint. Men næste gang prøver jeg med frisk - det gør nok en stor forskel!
Jeg havde aldrig brugt garam masala før, men det giver virkelig en god smag. Jeg havde dog ikke 30 minutter til marinering, så jeg lod det stå i 10 minutter, og det blev stadig godt. Hurtig og nem opskrift!
Jeg havde en katastrofe med den her opskrift. Jeg glemte at tilsætte piskefløden, og min butter chicken blev mere som 'tomato chicken'. Men ellers var smagen god, så jeg prøver igen med fløden næste gang!
Den lækre sauce med smør og kylling var helt uimodståelig!
Butter chicken er perfekt til en hyggelig aften med ris og naanbrød.
Jeg tilsatte ekstra chili for at give retten lidt ekstra krydderi.