spisekunst.dk

Bulgurkylling - Opskrift på hovedret, sund mad

Bulgurkylling

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Bulgurkylling Bonanza bliver din nye favoritret, der er både nem og hurtig at tilberede. Med en smagfuld kombination af kylling, bulgur og krydderier som spidskommen og paprika, får du en fest på tallerkenen på bare 40 minutter. Den er perfekt til en travl hverdag eller når du har brug for en hurtig og lækker middag!

Ingredienser

Kyllingebryst(gerne økologisk)
400 gram
200 gram
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Spidskommen(stødt)
1 tsk
Paprika(søde eller røgede)
1 tsk
Kyllingebouillon(eller vand med bouillonterning)
500 ml
efter smag

Fremgangsmåde

1

Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og krydr dem med spidskommen, paprika, salt og peber.

5 minkyllingen er jævnt dækket af krydderierne
2

Opvarm 1 spsk olivenolie i en pande over middelhøj varme og steg kyllingestykkerne, indtil de er gyldenbrune.

10 minmiddel-høj varmekyllingen er gyldenbrun på alle sider
3

Tag kyllingen af panden og tilsæt den resterende spsk olivenolie. Steg løg og hvidløg, indtil de er bløde og let gyldne.

5 minmiddel varmeløgene er bløde og duften af hvidløg er tydelig
4

Tilsæt bulguren i panden og rør rundt i 1 minut.

1 minbulguren er jævnt blandet med løgene
5

Hæld kyllingebouillonen i panden og bring det i kog. Sænk varmen og lad det simre i 15 minutter, eller indtil bulguren er mør.

15 minlav varmebulguren har absorberet væsken og er mør
6

Tilføj kyllingestykkerne tilbage i panden og varm dem igennem i et par minutter.

3 minkyllingen er gennemvarmet
7

Smag til med salt og peber inden servering.

2 minretten smager afbalanceret

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kæreste troede, jeg havde bestilt takeaway! Bulguren blev så mør og lækker, men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra spidskommen, fordi jeg elsker den smag. En lille advarsel: Hvis du ikke er fan af krydderier, så tag det lidt roligt med paprikaen!

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en familieaften, og mine børn elskede den! De spurgte, om vi kunne få det hver uge. Jeg synes, det er så nemt at lave, og det er super, at man kan bruge kyllingebryst, som altid er i køleskabet. Eneste minus er, at jeg brændte løget lidt, fordi jeg blev distraheret af børnene, haha!

★★★★★
Lars

Jeg er ikke så vild med bulgur, men denne opskrift fik mig til at ændre mening! Jeg tilføjede lidt chili for at give det lidt mere schwung, og det blev en hit. Eneste ulempe er, at det tager lidt tid at vente på, at bulguren bliver mør. Men det er værd det!

★★★★
Anna

Jeg lavede denne ret til en venindeaften, og vi blev alle sammen overrasket over, hvor godt det blev. Jeg havde aldrig brugt spidskommen før, men det gav en dejlig smag. Eneste problem var, at jeg havde for travlt og glemte at krydre kyllingen ordentligt, så det blev lidt tamt. Næste gang skal jeg være mere opmærksom!

★★★★★
Jesper

Jeg prøvede denne opskrift i weekenden, og det blev en succes! Jeg havde aldrig lavet bulgur før, men det var så nemt. Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det, og det blev perfekt. Eneste ulempe er, at jeg spillede lidt af bouillonen ud over komfuret, men det fik jeg ryddet op i hurtigt!

★★★★
Mette

Denne ret er perfekt til en sund og lækker aftensmad

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede ekstra grøntsager til bulgurkyllingen og det smagte fantastisk

★★★★
Louise

Bulgurkylling er ideel til madpakken og holder sig frisk hele dagen

★★★★