Lime-Zing Kartofler er en nem og hurtig opskrift, der giver dine kartofler en forfriskende citrustwist. Kog dem møre, svits dem i smør og sukker, og dryp dem med en lækker limeglasur. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
Pil kartoflerne, mens de stadig er lune, og sæt dem til side.
Smelt smørret på en stor pande ved middel varme, og tilsæt sukkeret. Rør rundt, indtil sukkeret smelter og blandingen bliver gylden.
Tilsæt kartoflerne til sukker- og smørblandingen, og vend dem forsigtigt, så de er dækket af karamellen. Steg dem i ca. 10 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Pres saften fra limen og bland med vand og lidt sukker. Dryp limeglasuren over kartoflerne lige før servering.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift til en middag med veninder, og de blev helt vilde med de brune kartofler! Men jeg må indrømme, at jeg brændte karamellen lidt, så det blev mere 'sortkartofler' end 'brunekartofler'. Heldigvis skjulte limeglasuren det lidt. 4/5
50 gram smør og 75 gram sukker? Det lyder som en opskrift på en sød tandlægeregning! Men altså, de blev faktisk ret lækre. Jeg tilføjede lidt ekstra lime, fordi jeg elsker den syrlige smag. 4/5
Jeg lavede denne til en familieaften, og mine børn blev helt tossede efter de søde kartofler. Men jeg måtte bruge dobbelt så lang tid på at koge kartoflerne, som opskriften siger. Måske har jeg bare gamle kartofler? 3/5
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville dyppe kartofler i karamelsauce, men det her var faktisk en god overraskelse. Limeglasuren gav en frisk kontrast. Jeg spillede lidt rundt med krydderier og tilføjede en klype salt - det blev perfekt! 5/5
Jeg prøvede at lave den her opskrift, men jeg glemte at skrue ned for varmen, så karamellen blev til en klumpet masse. Heldigvis kunne jeg redde det med lidt ekstra smør og omrøring. Limeglasuren reddede dagen! 3/5
Den friske lime giver en dejlig syrlig smag
Perfekt til julefrokosten med flæskesteg og rødkål
De brunede kartofler blev lidt for søde til min smag