spisekunst.dk

Brunekartofler med limeglasur - Opskrift på side dish, traditional, festive

Brunekartofler med limeglasur

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Lime-Zing Kartofler er en nem og hurtig opskrift, der giver dine kartofler en forfriskende citrustwist. Kog dem møre, svits dem i smør og sukker, og dryp dem med en lækker limeglasur. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Små kartofler(gerne aspargeskartofler eller lignende små faste kartofler)
500 gram
Smør(usaltet)
50 gram
Sukker(hvidt sukker, gerne perlesukker for ekstra glans)
75 gram
Lime(økologisk, da både saft og skal bruges)
1 stk
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.

15 min100°CKartoflerne skal være møre, når der stikkes i dem med en gaffel.
2

Pil kartoflerne, mens de stadig er lune, og sæt dem til side.

10 minn/aKartoflerne skal være glatte og uden skræl.
3

Smelt smørret på en stor pande ved middel varme, og tilsæt sukkeret. Rør rundt, indtil sukkeret smelter og blandingen bliver gylden.

5 minmiddel varmeBlandingen skal være gylden og boblende.
4

Tilsæt kartoflerne til sukker- og smørblandingen, og vend dem forsigtigt, så de er dækket af karamellen. Steg dem i ca. 10 minutter, indtil de er gyldenbrune.

10 minmiddel varmeKartoflerne skal være jævnt gyldenbrune og glinsende.
5

Pres saften fra limen og bland med vand og lidt sukker. Dryp limeglasuren over kartoflerne lige før servering.

5 minn/aLimeglasuren skal være let syrlig og sød.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til en middag med veninder, og de blev helt vilde med de brune kartofler! Men jeg må indrømme, at jeg brændte karamellen lidt, så det blev mere 'sortkartofler' end 'brunekartofler'. Heldigvis skjulte limeglasuren det lidt. 4/5

★★★★
Mikkel

50 gram smør og 75 gram sukker? Det lyder som en opskrift på en sød tandlægeregning! Men altså, de blev faktisk ret lækre. Jeg tilføjede lidt ekstra lime, fordi jeg elsker den syrlige smag. 4/5

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne til en familieaften, og mine børn blev helt tossede efter de søde kartofler. Men jeg måtte bruge dobbelt så lang tid på at koge kartoflerne, som opskriften siger. Måske har jeg bare gamle kartofler? 3/5

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville dyppe kartofler i karamelsauce, men det her var faktisk en god overraskelse. Limeglasuren gav en frisk kontrast. Jeg spillede lidt rundt med krydderier og tilføjede en klype salt - det blev perfekt! 5/5

★★★★★
Anna

Jeg prøvede at lave den her opskrift, men jeg glemte at skrue ned for varmen, så karamellen blev til en klumpet masse. Heldigvis kunne jeg redde det med lidt ekstra smør og omrøring. Limeglasuren reddede dagen! 3/5

★★★★★
Mette

Den friske lime giver en dejlig syrlig smag

★★★★★
Nanna

Perfekt til julefrokosten med flæskesteg og rødkål

★★★★
Lars

De brunede kartofler blev lidt for søde til min smag

★★★★★