spisekunst.dk

Fuldkornsbrødstave med hvidløgs- og dildip - Opskrift på forretter, snacks

Fuldkornsbrødstave med hvidløgs- og dildip

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Fuldkornsbrødstænger med hvidløgsdip er den perfekte nemme og hurtige snack, der giver dig en lækker knas og en smagfuld oplevelse. Lavet med fuldkornsmel og serveret med en cremet hvidløgsdip, er dette den bedste opskrift til at imponere dine gæster på ingen tid. Prøv denne danske opskrift og nyd den sprøde fornøjelse!

Ingredienser

Fuldkornsmel(kan være hvede eller spelt)
300 g
Vand(lunkent)
200 ml
1 tsk
200 g
Hvidløg(presset, til dip)
1 fed
Frisk dild(hakket, til dip)
1 spsk
Salt(til dip)
0.5 tsk
Peber(til dip)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Bland fuldkornsmel, tørgær og salt i en stor skål.

5 miningen klumper i melet
2

Tilsæt lunkent vand og olivenolie, og ælt dejen til den er glat og elastisk.

10 mindejen skal være glat og elastisk
3

Dæk skålen med et fugtigt klæde, og lad dejen hæve i en time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 mindejen skal være dobbelt så stor
4

Forvarm ovnen til 200°C.

10 min200°Covnen er varm
5

Rul dejen ud og skær den i lange stænger. Placer dem på en bageplade med bagepapir.

10 minstænger skal være jævne og lange
6

Bag brødstavene i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

20 min200°Cgyldne og sprøde
7

Bland græsk yoghurt, presset hvidløg, hakket dild, salt og peber til dippen.

5 mindippen skal være jævnt blandet
8

Server de varme brødstave med den friske dip.

klar til servering

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de her brødstave, og de blev så hårde, at jeg kunne bruge dem som våben! Måske skal jeg bare holde mig til at købe dem i butikken. Dippen var dog en hit!

★★★★★
Mikkel

Fuldkornsmel og tørgær? Det lyder som noget, min mor ville bruge tilbage i '80'erne. Men hey, dippen med dild og hvidløg reddede dagen. God til at dyppe alt muligt i!

★★★★★
Sofie

Æltede dejen i en evighed, og så glemte jeg at tænde ovnen. Brødstavene blev til sidst gode, men det tog en time ekstra. Dippen var så god, at jeg spiste den med ske!

★★★★
Jens

Jeg havde ikke dild, så jeg brugte bare noget gammel persille fra køleskabet. Brødstavene blev lidt seje, men med lidt ekstra salt og peber i dippen, blev det en redning!

★★★★★
Anna

Min mand og børn elskede dippen, men brødstavene blev lidt for mørke. Måske skal jeg prøve at sænke temperaturen lidt næste gang. Ellers en god opskrift til en hyggelig aften!

★★★★
Helle

Brødstavene med dip var perfekte til picnic i parken

★★★★★
Morten

Dippen var lidt for krydret til min smag, men brødstavene var lækre

★★★★★
Lise

Brødstavene var sprøde og fyldte med solsikkefrø - en ny favorit i madpakken

★★★★