spisekunst.dk

Brødchips med rød pebercreme - Opskrift på mad, snacks, forretter

Brødchips med rød pebercreme

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Brødchips med rød pebercreme er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse! Skarpt ristede rugbrødsskiver møder en cremet, knaldrød peberdip, som du nemt kan lave i en blender. Perfekt som en lækker snack eller forret på dansk vis!

Ingredienser

Rugbrød(gerne daggammelt for ekstra sprødhed)
4 skiver
2 stk
Flødeost(neutral)
150 gram
Hvidløg(finthakket)
1 fed
Salt(eller efter smag)
0.5 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Frisk basilikum(finthakket)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Skær rugbrødsskiverne i trekanter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys lidt salt over.

5 min200 grader Celsiusrugbrødet skal være let fugtigt af olien
2

Rist rugbrødscipsene i ovnen i cirka 10-12 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

12 min200 grader Celsiusbrødchipsene skal være sprøde og gyldne
3

Imens brødchipsene er i ovnen, skær de røde peberfrugter i halve og fjern kernerne. Læg dem på en bageplade og rist dem i ovnen i 15 minutter, indtil skindet er let sort.

15 min200 grader Celsiuspeberfrugterne skal være bløde og skindet let sort
4

Fjern skindet fra de ristede peberfrugter og blend dem sammen med flødeost, hvidløg, basilikum, salt og peber til en glat creme.

5 miningencremen skal være glat og jævn
5

Server brødchipsene med den røde pebercreme og pynt med lidt ekstra basilikum.

2 miningenklar til servering når alt er anrettet

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de her brødchips til en fest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig lidt på fingrene, da jeg fjernede skindet fra peberfrugterne. Måske skal man bruge køkkenhandsker næste gang! 😂

★★★★
Mikkel

Jeg elsker rugbrød, så jeg var nødt til at prøve denne opskrift. Men 10-12 minutter var ikke nok for mine brødchips - de blev lidt bløde. Måske skal man have dem i længere tid, hvis man bruger tykkere skiver. God smag dog!

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge rugbrød til chips før, men det er genialt! Rød pebercremen blev også super lækker. Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det. Perfekt til en aften med veninder!

★★★★★
Jens

Jeg havde ikke frisk basilikum, så jeg brugte tørret i stedet. Det fungerede fint, men smagen blev lidt anderledes. Næste gang skal jeg huske at købe frisk. Ellers en nem og lækker opskrift!

★★★★
Anna

Jeg lavede denne opskrift til en familieaften, og mine børn elskede brødchipsene! Men de var ikke så vilde med rød pebercremen - måske fordi de ikke er vante til krydret mad. Jeg synes dog, den var super god!

★★★★
Maria

Brødchipsene var sprøde og lækre, og rød pebercremen gav en dejlig frisk smag.

★★★★★
Anders

Perfekt til en hyggelig film aften med vennerne!

★★★★
Louise

Brødchips med rød pebercreme er en fantastisk snack til picnic i parken.

★★★★★