spisekunst.dk

Broccolivafler med hytteost - Opskrift på morgenmad, snack, vegetarisk

Broccolivafler med hytteost

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Broccolivafler med hytteost er den nemmeste og hurtigste opskrift, du kan lave med et vaffeljern. Med en smagfuld twist af hytteost og broccoli får du en sprød og blød vaffel, der er perfekt til en let frokost eller snack. Prøv denne danske opskrift og overrask dine smagsløg!

Ingredienser

Broccoli(frisk, skåret i små buketter)
250 gram
2 stk
100 gram
Hytteost(kan erstattes med ricotta)
150 gram
0.5 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Olivenolie(til pensling af vaffeljernet)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Kog broccolibuketterne i en gryde med letsaltet vand i ca. 5 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af.

10 minmedium varmebroccolien skal være mør, men stadig fast
2

Bland æg, hvedemel, hytteost, bagepulver, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen til en jævn dej.

5 minstuetemperaturdejen skal være glat og homogen
3

Tilsæt de kogte broccolibuketter til dejen og rør forsigtigt, så de bliver jævnt fordelt.

2 minstuetemperaturbroccolien skal være jævnt fordelt i dejen
4

Forvarm vaffeljernet og pensl det med lidt olivenolie. Hæld en passende mængde dej i vaffeljernet og bag vaflerne i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

7 minhøj varmevaflerne skal være gyldne og sprøde
5

Gentag processen med resten af dejen. Server vaflerne varme med en klat hytteost eller en let salat.

5 minstuetemperaturserveringsklar når vaflerne er sprøde og varme

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse broccolivafler til min familie, og de blev en kæmpe succes! Min mand, der normalt ikke spiser grøntsager, spurgte om opskriften. Det eneste, jeg ændrede, var at tilføje lidt revet ost i dejen - det giver en ekstra smagskick!

★★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig troet, at broccoli og vafler kunne gå sammen, men det her er genialt! Jeg brugte lidt mindre salt, fordi jeg synes, det blev for meget. Men ellers, super lækkert og nemt at lave. Perfekt til en travl hverdag!

★★★★
Sofie

Jeg lavede disse vafler til en brunch med veninder, og vi lo så meget, fordi de lignede små grønne ufo'er. Smagen var dog helt fantastisk! Jeg tilføjede lidt frisk dild til hytteosten, og det blev en rigtig god kombination.

★★★★
Jens

Jeg havde ikke hvedemel hjemme, så jeg brugte fuldkornsmel i stedet. Vaflerne blev lidt mere grove, men stadig gode. Jeg synes, at kogetiden på broccolien kunne være lidt kortere, så den bliver lidt mere crunchy. Men ellers en god opskrift!

★★★★★
Anna

Jeg lavede disse til mine børn, og de blev helt vilde med dem! De spurgte, om vi kunne få broccolivafler hver morgen. Jeg synes, det er så sjovt, at noget så sundt kan være så populært. En keeper i vores hus!

★★★★★
Mette

Disse vafler er perfekte til en sund brunch med venner

★★★★★
Anders

Hyggelig middag med broccolivafler og en god flaske vin

★★★★
Louise

Mine børn elskede at få broccolivafler med hytteost med i madpakken

★★★★★