spisekunst.dk

Blomkålsnacks med grøntpesto - Opskrift på forret, vegetarisk, snack

Blomkålsnacks med grøntpesto

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Blomkål Bonanza: Sprødt og Sundt med Grøntpesto Twist! er en nem og hurtig opskrift, hvor blomkål bliver til en knasende lækker snack i ovnen, serveret med en frisk og smagfuld grøn pesto lavet af basilikum, persille og spinat. Perfekt som en sund forret eller snack på dansk vis!

Ingredienser

Blomkål(medium størrelse)
1 stk
Olivenolie(ekstra jomfru)
3 spsk
Salt(havsalt)
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk
1 dl
Spinach(frisk, valgfrit)
1 dl
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Pinjekerner(let ristede)
50 gram
Olivenolie(ekstra jomfru, til pesto)
100 ml
Parmesan(revet, valgfrit)
50 gram

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Skær blomkålen i små buketter.

10 min200°CBlomkålen skal være jævnt skåret i små buketter
2

Læg blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. Vend blomkålen, så olien dækker jævnt.

5 minBlomkålen skal være jævnt dækket af olie
3

Bag blomkålen i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil den er gylden og sprød.

30 min200°CBlomkålen skal være gyldenbrun og sprød
4

Mens blomkålen bager, lav pestoen ved at blande basilikum, persille, spinat, hvidløg, pinjekerner og parmesan i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, indtil pestoen er glat.

10 minPestoen skal være glat og ensartet i konsistens
5

Server de varme blomkålsnacks med grøn pesto som dip.

5 minBlomkålen skal være varm og sprød ved servering

Kommentarer

Lone

Blomkål og pesto? Det lyder som en match made in heaven! Jeg prøvede at lave det her til en lille fest, og alle blev helt vilde med det. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg til pestoen - man kan aldrig få for meget hvidløg, siger jeg altid!

★★★★★
Mikkel

Jeg elsker blomkål, men jeg havde aldrig tænkt på at lave snacks af det. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, og det blev super lækkert. Men jeg måtte bruge lidt længere tid i ovnen, før blomkålen blev sprød. Måske fordi min ovn er lidt gammel og træg.

★★★★
Sofie

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge spinat i pesto, men det fungerede faktisk rigtig godt! Jeg serverede det til mine børn, og de spiste det uden at klage - det er et mirakel i sig selv!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg havde ikke pinjekerner, så jeg brugte valnødder i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den søde smag fra pinjekernerne. Næste gang skal jeg nok være bedre forberedt!

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne opskrift til en lille middag med veninder, og det var en kæmpe succes! Vi havde også lidt ekstra pesto tilbage, som vi brugte til pasta dagen efter. Så dobbelt lækkert!

★★★★★
Karen

Blomkålsnacks med grøntpesto er perfekt til aftensmaden!

★★★★★
Peter

Den friske smag af basilikum i grøntpeston passer perfekt til blomkålen.

★★★★
Mette

Disse blomkålsnacks med grøntpesto er fantastiske til madpakken!

★★★★★