Blødende hindbærfondant - en opskrift, der får dit hjerte til at slå hurtigere med sin varme, klæbrige chokoladekerne og en frisk hindbærsauce. Nem og hurtig at tilberede i ovnen, er dette den bedste måde at imponere dine gæster på, på dansk vis.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C. Smør fire ramekiner med smør og stil dem til side.
Smelt chokolade og smør sammen over vandbad, og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker sammen i en skål indtil det er lyst og luftigt.
Fold den smeltede chokoladeblanding i æggemassen, og sigt derefter melet i. Rør forsigtigt til en homogen dej.
Fordel dejen i de smurte ramekiner og bag i ovnen i 10-12 minutter, indtil kanterne er faste, men midten stadig er blød.
Mens fondanterne bager, lav hindbærcoulisen ved at koge hindbær, sukker og citronsaft sammen i en lille gryde, indtil hindbærrene er møre. Blend og si blandingen.
Server fondanterne varme med et drys flormelis og hindbærcoulis ved siden af.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave denne opskrift til en middag med veninder, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så, hvor meget smør der skulle bruges. Heldigvis smagte det fantastisk, og ingen kunne mærke smøret. Hahaha!
Jeg elsker hindbær, så jeg var nødt til at prøve denne opskrift. Men jeg havde ikke nogen ramekiner, så jeg brugte nogle gamle kaffekopper i stedet. Det fungerede fint, men det så lidt sjovt ud. Smagen var der dog, og coulisen var en perfekt match!
Jeg lavede denne til min mand på vores bryllupsdag, og han blev helt vild med den. Han sagde, at det var som at spise en lille chokoladevulkan. Jeg måtte bare sørge for, at midten virkelig var blød, ellers havde han nok ikke været lige så begejstret!
Jeg er ikke så god til at bage, men denne opskrift virkede ret nem. Jeg havde dog lidt problemer med at smelte chokoladen og smøret over vandbad - det blev lidt klumpet. Men det smagte alligevel godt, og hindbærcoulisen skjulte mine fejl!
Jeg lavede denne til en familieaften, og mine børn elskede den! De blev helt vilde med, at midten var blød og 'blødende'. Jeg måtte bare sørge for, at de ikke spiste for meget af den søde hindbærcoulis. En rigtig sød succes!
Jeg elsker den bløde konsistens med de friske hindbær
Den blødende hindbærfondant var perfekt til dessert efter en god middag
Jeg nød at tage en bid af den varme fondant med is til