spisekunst.dk

Blæksprutte-fritter med vaniljesauce - Opskrift på forret, tapas, dessert

Blæksprutte-fritter med vaniljesauce

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Sprøde blækspruttebomber med vaniljesmag er en opskrift, der kombinerer den uventede duo af sprød blæksprutte og sød vaniljesauce. Denne nemme og hurtige ret vil få dine smagsløg til at danse med sin unikke smagskombination. Prøv denne danske opskrift og overrask dine gæster med en smagseksplosion!

Ingredienser

Frisk blæksprutte(renset og skåret i ringe)
500 gram
100 gram
2 stk
100 ml
1 knivspids
100 gram
Mælk(til vaniljesauce)
200 ml
Vaniljestang(skrabet korn)
1 stk
Olie(til dybstegning)
nok til stegning

Fremgangsmåde

1

Start med at opvarme olien i en frituregryde eller en stor gryde til 180°C.

10 min180°Colien skal være varm nok til at en lille mængde dej bobler når den tilsættes
2

Bland hvedemel, æg, mælk og salt i en skål til en jævn dej.

5 minstuetemperaturdejen skal være glat og uden klumper
3

Dyp blækspruttestykkerne i dejen og sørg for, at de er helt dækket.

5 minstuetemperaturblæksprutten skal være helt dækket af dej
4

Steg blækspruttestykkerne i den varme olie indtil de er gyldne og sprøde, ca. 3-4 minutter.

4 min180°Cblæksprutten skal være gyldenbrun og sprød
5

Tag de stegte blæksprutter op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

2 minstuetemperaturblæksprutten skal føles sprød og ikke fedtet
6

For at lave vaniljesaucen, varm mælk og sukker i en gryde. Tilsæt vaniljekornene og stangen, og lad det simre til sukkeret er opløst.

5 minlav varmesaucen skal være sød og have en tydelig vaniljeduft
7

Fjern vaniljestangen og server blæksprutte-fritterne med den lune vaniljesauce.

2 minlunsaucen skal være glat og have en let vaniljesmag

Kommentarer

Mads

Blæksprutte-fritter med vaniljesauce? Det lyder som en ret, der kunne få selv en gourmetkok til at rynke på næsen. Jeg prøvede at lave det her til weekenden, og mine børn troede, de havde fået dessert til hovedret. Vaniljesaucen var en hit, men blæksprutten... lidt for eksotisk for vores smag.

★★★★★
Lene

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og den her opskrift var en sjov udfordring. Jeg havde aldrig brugt blæksprutte før, men det gik overraskende godt. Det eneste, jeg vil sige, er at man skal være sikker på, at olien er rigtig varm, ellers bliver fritterne lidt slørede. Vaniljesaucen var en skøn kontrast til det salte fra blæksprutten.

★★★★
Jens

Ærligt talt, jeg troede, det her var en spøg, da jeg så opskriften. Blæksprutte og vaniljesauce? Men jeg blev positivt overrasket. Det smagte faktisk ret godt, selvom det er en ret, jeg nok ikke vil lave hver uge. Måske næste gang til en fest, hvor jeg vil imponere gæsterne med noget utraditionelt.

★★★★★
Sofie

Jeg prøvede den her opskrift til en middag med veninder, og vi lo så meget af kombinationen. Men da vi smagte det, blev vi faktisk imponerede. Vaniljesaucen var lidt for sød til min smag, men det passede fint til blæksprutten. En sjov oplevelse, og vi havde masser at snakke om bagefter!

★★★★
Peter

Jeg er ikke så vild med at stege ting i olie, men jeg tog chancen med den her opskrift. Blæksprutten blev sprød og lækker, men jeg havde lidt problemer med at få dejen til at sidde på. Vaniljesaucen var enkel at lave og smagte godt, men jeg tror, jeg vil prøve en anden type kød næste gang.

★★★★★
Anne

Vaniljesaucen gjorde retten ekstra lækker!

★★★★★
Mads

Blæksprutte-fritterne var sprøde og perfekte til en sommerpicnic.

★★★★
Maria

Kombinationen af blæksprutter og vanilje var overraskende god!

★★★★