Sprøde blækspruttebomber med vaniljesmag er en opskrift, der kombinerer den uventede duo af sprød blæksprutte og sød vaniljesauce. Denne nemme og hurtige ret vil få dine smagsløg til at danse med sin unikke smagskombination. Prøv denne danske opskrift og overrask dine gæster med en smagseksplosion!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Start med at opvarme olien i en frituregryde eller en stor gryde til 180°C.
Bland hvedemel, æg, mælk og salt i en skål til en jævn dej.
Dyp blækspruttestykkerne i dejen og sørg for, at de er helt dækket.
Steg blækspruttestykkerne i den varme olie indtil de er gyldne og sprøde, ca. 3-4 minutter.
Tag de stegte blæksprutter op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
For at lave vaniljesaucen, varm mælk og sukker i en gryde. Tilsæt vaniljekornene og stangen, og lad det simre til sukkeret er opløst.
Fjern vaniljestangen og server blæksprutte-fritterne med den lune vaniljesauce.
Kommentarer
Blæksprutte-fritter med vaniljesauce? Det lyder som en ret, der kunne få selv en gourmetkok til at rynke på næsen. Jeg prøvede at lave det her til weekenden, og mine børn troede, de havde fået dessert til hovedret. Vaniljesaucen var en hit, men blæksprutten... lidt for eksotisk for vores smag.
Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og den her opskrift var en sjov udfordring. Jeg havde aldrig brugt blæksprutte før, men det gik overraskende godt. Det eneste, jeg vil sige, er at man skal være sikker på, at olien er rigtig varm, ellers bliver fritterne lidt slørede. Vaniljesaucen var en skøn kontrast til det salte fra blæksprutten.
Ærligt talt, jeg troede, det her var en spøg, da jeg så opskriften. Blæksprutte og vaniljesauce? Men jeg blev positivt overrasket. Det smagte faktisk ret godt, selvom det er en ret, jeg nok ikke vil lave hver uge. Måske næste gang til en fest, hvor jeg vil imponere gæsterne med noget utraditionelt.
Jeg prøvede den her opskrift til en middag med veninder, og vi lo så meget af kombinationen. Men da vi smagte det, blev vi faktisk imponerede. Vaniljesaucen var lidt for sød til min smag, men det passede fint til blæksprutten. En sjov oplevelse, og vi havde masser at snakke om bagefter!
Jeg er ikke så vild med at stege ting i olie, men jeg tog chancen med den her opskrift. Blæksprutten blev sprød og lækker, men jeg havde lidt problemer med at få dejen til at sidde på. Vaniljesaucen var enkel at lave og smagte godt, men jeg tror, jeg vil prøve en anden type kød næste gang.
Vaniljesaucen gjorde retten ekstra lækker!
Blæksprutte-fritterne var sprøde og perfekte til en sommerpicnic.
Kombinationen af blæksprutter og vanilje var overraskende god!