spisekunst.dk

Bananbrød med tomatstøv - Opskrift på brød, dessert

Bananbrød med tomatstøv

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Bananbrød med tomatpulver er ikke bare et nemt og hurtigt brød at lave i ovnen, men også en overraskende smagsoplevelse. Med modne bananer og et drys af tørret tomatpulver på toppen, får du det bedste af både det søde og det krydrede i én dansk opskrift.

Ingredienser

Modne bananer(gerne overmodne for ekstra sødme)
3 stk
Sukker(kan justeres efter smag)
100 g
Æg(stuetemperatur)
2 stk
Smør(smeltet og afkølet)
100 g
1 knsp
Tørret tomatpulver(kan laves ved at blende tørrede tomater)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 175°C og smør en brødform.

5 min175°COvnen er varm, når du kan mærke en jævn varme, når du holder hånden tæt på åbningen.
2

Mos bananerne i en stor skål, indtil de er helt glatte.

5 minBananerne skal være fri for klumper og let cremet.
3

Tilsæt sukker, smeltet smør og æg til bananmosen og rør godt sammen.

3 minBlandingen skal være ensartet og glat.
4

Sigt mel, bagepulver og salt i skålen og bland indtil netop kombineret.

5 minDejen skal være jævn uden tørre melpletter.
5

Hæld dejen i den forberedte brødform og drys med tørret tomatpulver.

2 minTomatpulveret skal dække toppen jævnt.
6

Bag i ovnen i 45-50 minutter, eller indtil et tandstikker indsat i midten kommer ud rent.

50 min175°CBrødet skal være gyldenbrunt og fast ved berøring.
7

Lad brødet køle af i formen i 10 minutter, før det tages ud og køles helt af på en bagerist.

10 minBrødet skal være lunt, men fast nok til at fjerne fra formen uden at falde fra hinanden.

Kommentarer

Mette

Bananbrød med tomatstøv? Det lyder som en eksperimentel ret fra 'MasterChef'! Jeg prøvede det, og det var faktisk ikke så sært som det lyder. Tomatstøvet giver en interessant smag. Men jeg må indrømme, at jeg var lidt bange for, at brødet ville smage som en pizza!

★★★★
Lars

Jeg lavede denne opskrift til en frokost med venner, og de troede, jeg havde lavet en fejl, da de så tomatstøvet. Men da de smagte det, var de overrasket over, hvor godt det var! En af dem sagde, det mindede ham om en smoothie med et twist. Jeg synes, det er en sjov og lækker variation af det klassiske bananbrød.

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge tørret tomatpulver i bananbrød før. Det lyder lidt som en af de ting, man finder i en hipster café i København. Jeg prøvede det, og det var overraskende godt. Men jeg tror, jeg vil holde mig til den klassiske version næste gang - mindre overraskelser!

★★★★★
Jens

Jeg lavede dette bananbrød til min kone, og hun spurgte, om jeg havde fået en ny hobby som madblogger. Tomatstøvet var en sjov idé, men jeg tror, jeg vil bruge lidt mindre næste gang. Det blev lidt for intenst. Men ellers en god opskrift!

★★★★
Anna

Jeg prøvede at lave dette til mine børn, og de var lidt skeptiske til tomatstøvet. Men da de smagte det, blev de helt vilde med det! De sagde, det smagte som en blanding af banan og ketchup - og det er tydeligvis en vinder hos børn!

★★★★★
Mette

Bananbrød med tomatstøv er perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★★
Nina

Jeg elsker kombinationen af banan og tomatsmag - det er en smagsoplevelse ud over det sædvanlige

★★★★★
Peter

Bananbrød med tomatstøv er et hit hos mine børn - det er sundt og nemt at have med i madpakken

★★★★