spisekunst.dk

Bami goreng med kylling - Opskrift på hovedret, asiatisk

Bami goreng med kylling

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

"Bami Boom med Kylling på 15 minutter!" er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med en perfekt balance af krydderier og friske grøntsager er denne ret klar på ingen tid og garanteret et hit på middagsbordet.

Ingredienser

Ægnudler(kogte efter pakkens anvisning)
250 g
Kyllingebryst(skåret i tynde strimler)
300 g
Gulerod(skåret i tynde skiver)
1 stk
Hvidkål(fintsnittet)
100 g
Rød peberfrugt(skåret i tynde strimler)
1 stk
Sojasovs(mørk sojasovs for ekstra smag)
3 spsk
Olie(til stegning, fx vegetabilsk eller rapsolie)
2 spsk
Sambal oelek(kan justeres efter smag)
1 tsk
Hvidløg(hakket)
2 fed

Fremgangsmåde

1

Forbered alle ingredienserne: skær kyllingen i strimler, guleroden i skiver, kål og peberfrugt i tynde strimler, og hak hvidløget.

10 minalle ingredienserne er klar til brug
2

Opvarm olien i en stor pande eller wok ved middelhøj varme.

2 minmiddel-høj varmeolien er varm, når den begynder at glinse
3

Tilsæt kyllingestrimlerne og steg dem, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.

5 minmiddel-høj varmekyllingen er gylden og fast i teksturen
4

Tilsæt hvidløg og sambal oelek til kyllingen og steg i yderligere 1 minut.

1 minmiddel-høj varmeduften af hvidløg er tydelig
5

Tilsæt gulerod, hvidkål og rød peberfrugt og steg i 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er møre, men stadig sprøde.

4 minmiddel-høj varmegrøntsagerne er lyse i farven og sprøde
6

Tilsæt de kogte ægnudler og sojasovs. Rør godt rundt, så alt er godt blandet og opvarmet.

3 minmiddel-høj varmenudlerne er jævnt dækket af sojasovs og er varme
7

Server straks, eventuelt med ekstra sambal oelek for dem, der ønsker mere krydderi.

1 minretten er varm og duftende

Kommentarer

Lone

Ægnudler og kylling er en vinderkombination! Jeg tilføjer altid lidt ekstra sambal oelek, fordi jeg elsker, når det brænder lidt på tungen. Min mand klager altid over, at det er for krydret, men det er hans problem! Haha.

★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave den her i går, og det blev en katastrofe. Jeg havde glemt at koge ægnudlerne først, så de blev helt klumpede. Men smagen var god, så jeg giver det en chance til næste weekend!

★★★★★
Sofie

Hvidkål i bami goreng? Det havde jeg aldrig prøvet før, men det fungerede faktisk rigtigt godt. Jeg havde også lidt ekstra grøntsager tilbage fra i går, så jeg smed dem bare i. Blev super lækkert!

★★★★
Jens

Jeg lavede den her til min svigermor, og hun blev helt vild med det. Hun spurgte endda om opskriften, og det er ikke hver dag, hun gør det! Måske er det hemmeligheden til at få hende til at komme mindre ofte...

★★★★★
Anna

Jeg elsker, at det går så hurtigt at lave. Perfekt til en travl hverdag. Men jeg savner lidt mere crunch, så næste gang skal jeg nok tilføje nogle peanødder eller noget sådan.

★★★★
Mette

Bami goreng med kylling er perfekt til aftensmad - nemt og lækkert!

★★★★★
Henrik

Den sprøde kylling giver retten lige det ekstra knas

★★★★
Lise

Bami goreng med kylling er ideelt til en picnic i parken

★★★★