spisekunst.dk

Bagte krydder-grøntsagschips - Opskrift på snack,vegetar,vegan

Bagte krydder-grøntsagschips

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Sundere Snacks: Sprøde Grøntsagschips i en Fart! er en nem og hurtig opskrift, hvor du kan lave dine egne sprøde chips af kartofler, rødbeder og gulerødder i ovnen. De er perfekte som en næringsrig snack, der giver dig en smagseksplosion med krydderier som salt, peber og paprika.

Ingredienser

Kartofler(store)
2 stk
Rødbeder(mellemstore)
2 stk
2 stk
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk
Salt(havsalt)
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Paprika(røget)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.

5 min180Ovnen er varm, og bagepapiret er klar til brug.
2

Skræl kartofler, rødbeder og gulerødder. Skær dem i meget tynde skiver med en mandolin eller en skarp kniv.

10 minGrøntsagerne er jævnt skåret i tynde skiver.
3

Læg grøntsagsskiverne i en skål og tilsæt olivenolie, salt, peber og paprika. Bland grundigt, så alle skiver er godt dækket.

5 minSkiverne er jævnt dækket af krydderier og olie.
4

Fordel grøntsagsskiverne i et enkelt lag på bagepladen. Sørg for, at de ikke overlapper.

5 minSkiverne ligger fladt og uden at røre hinanden.
5

Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil skiverne er gyldne og sprøde. Hold øje for at undgå, at de bliver brændte.

25 min180Chipsene er sprøde og let gyldne.
6

Tag chipsene ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Server straks eller opbevar i en lufttæt beholder.

10 minChipsene er kølet og sprøde.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse chips til en film-aften, og mine børn elskede dem! Men jeg må indrømme, at jeg brændte de første to omgange, fordi jeg glemte dem i ovnen. Måske skal jeg holde øje med tiden lidt bedre næste gang!

★★★★
Lars

Paprikaen giver en god smag, men jeg tilføjede også lidt chili for at give dem en ekstra kick. Perfekt til øl-aften med vennerne!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig troet, at rødbeder kunne blive til chips, men det fungerer faktisk! De blev lidt for tynde og krøllede sig, men smagen var der. Måske skal jeg bruge en mandolin næste gang i stedet for en kniv.

★★★★★
Jens

Jeg lavede disse til en fest, og de forsvandt på ingen tid! Men jeg må sige, at det er lidt af en opgave at skære alle de grøntsager i tynde skiver. Måske skal jeg investere i en mandolin.

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave disse chips, men glemte at skrælle gulerødderne først. Det blev lidt sejt, men smagen var stadig god. Næste gang skal jeg nok følge opskriften lidt bedre!

★★★★★
Lone

Disse chips var perfekte til filmhygge!

★★★★★
Nadia

Jeg tilføjede lidt ekstra paprika for ekstra smag.

★★★★
Morten

Disse chips var et hit til picnic i parken!

★★★★