spisekunst.dk

Bagte bønner med savoykål og persillepesto - Opskrift på hovedret, vegetar, sund

Bagte bønner med savoykål og persillepesto

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Bønnebonanza: Savoykål og Persillepesto i Ovnen! er en nem og hurtig opskrift, hvor hvide bønner møder den sprøde savoykål og en frisk persillepesto. Perfekt til en travl hverdag, hvor smagen skal være lige så god som tiden er knap.

Ingredienser

Hvide bønner(tørrede, blødlægges natten over)
250 gram
Savoykål(mellemstor, skåret i grove stykker)
1 stk
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Frisk persille(til pesto)
30 gram
Citron(saften heraf)
1 stk
Olivenolie(ekstra jomfru til pesto)
50 ml
smag til

Fremgangsmåde

1

Dræn de blødlagte bønner, og skyl dem grundigt.

5 minbønnerne skal være bløde og fri for skum
2

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

180°Covnen skal være varm
3

I en stor gryde, sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie indtil de er gyldne.

8 minmellemløgene skal være bløde og gennemsigtige med en let gylden farve
4

Tilsæt de drænede bønner og savoykål til gryden, og bland godt. Krydr med salt og peber.

5 minmellemkålen skal begynde at falde sammen
5

Overfør blandingen til et ovnfast fad, og bag i ovnen i 30 minutter.

30 min180°Ckålen skal være let sprød i kanterne og bønnerne møre
6

Mens bønner og kål bager, lav persillepesto ved at blende persille, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber til en glat konsistens.

10 minpestoen skal være cremet og duftende
7

Server de bagte bønner og savoykål med en skefuld persillepesto på toppen.

retten skal se indbydende ud med lyse grønne nuancer fra pestoen

Kommentarer

Mette

Savoykål og bønner? Det lyder som en sund og lækker kombination! Jeg prøvede at lave den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi var blevet vegetarianere uden at fortælle ham det. Persillepestoen var en god overraskelse - den gav retter en frisk smag. Men 30 minutter i ovnen var lidt for lidt for min smag, jeg havde den i 45 minutter, og det blev perfekt.

★★★★
Jens

Jeg elsker bønner, men savoykål? Det er som at spise en grøn moppe! Alligevel prøvede jeg den her opskrift, og det var faktisk ikke så slemt. Persillepestoen reddede dagen. Jeg havde også lidt ekstra citronsaft i, fordi jeg kan godt lide den syrlige smag. God opskrift, men savoykål er stadig ikke min bedste ven.

★★★★★
Lene

Jeg lavede den her ret til en middag med veninder, og de blev helt vilde med persillepestoen! En af dem spurgte, om jeg havde købt den i en dyr delikatessebutik. Jeg lo og sagde, at det var bare persille, hvidløg og citron. Bønnerne og kålen var også en hit, men pestoen stjal showet.

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave den her opskrift, men jeg glemte at skylle bønnerne ordentligt, og det blev lidt... interessant. Smagen var god, men konsistensen var lidt slimede. Næste gang skal jeg nok huske at skylle dem grundigt. Persillepestoen var dog en vinder, og den kan jeg sagtens bruge til andre retter også.

★★★★★
Anna

Jeg er altid på udkig efter nye vegetariske retter, og den her opskrift ramte plet! Savoykål og bønner er en god kombination, og persillepestoen tilføjede en friskhed, som jeg elsker. Jeg havde også lidt chili i, fordi jeg kan godt lide lidt krydderi. Super lækkert og nemt at lave!

★★★★★
Camilla

Den persillepesto løftede smagen til et helt nyt niveau!

★★★★★
Anders

Bønnerne var desværre lidt for bløde, men savoykålen gav en god crunch

★★★★★
Mette

Perfekt til madpakken - nemt at tage med på arbejde!

★★★★