Laksens Citrusfest: Nem og Hurtig Opskrift! Dyk ned i denne friske og lette ret, hvor laksen bader i appelsinsaft og bages med fennikel i ovnen. Perfekt til en travl hverdag, hvor smag og enkelhed går hånd i hånd.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Pres saften fra appelsinerne og riv lidt af skallen. Bland appelsinsaft, lidt revet appelsinskal, citronsaft, salt, og peber i en skål.
Læg laksefileterne i et ovnfast fad og hæld appelsinblandingen over. Lad det marinere i 10 minutter.
I en pande, opvarm olivenolie ved middel varme og svits fennikelskiverne let indtil de begynder at blive bløde.
Fordel den svitsede fennikel over laksen i fadet og drys med frisk dild.
Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter, indtil den er gennemstegt og let flager med en gaffel.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og laksen blev så saftig og lækker! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget fennikel der skulle bruges. Jeg havde aldrig svitset fennikel før, og det blev lidt af en komisk affære i køkkenet med fennikelskiverne, der fløj rundt. Men resultatet var værd det!
Appelsin og laks er en fantastisk kombination! Jeg tilføjede lidt ekstra citronsaft, fordi jeg elsker den friske smag. En lille advarsel: Hvis du marinerer laksen for længe, kan den blive lidt for blød. Jeg lærte det den hårde vej, da min laks næsten blev til mos. Men smagen var stadig top!
Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den! Jeg havde aldrig troet, at fennikel og appelsin kunne gå så godt sammen. Eneste minus var, at jeg glemte at tage dillen ud af køleskabet, så vi måtte klare os uden. Men det blev alligevel en succes!
Jeg er ikke så vild med fennikel, men jeg prøvede alligevel denne opskrift. Og ved du hvad? Det var faktisk ikke så slemt! Appelsinen og citronen gav en god friskhed, som balancerede fennikelsmagen. Jeg vil måske prøve at bruge mindre fennikel næste gang, men det var en god oplevelse!
Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og denne opskrift var perfekt til det. Jeg tilføjede lidt hvidvin til appelsinblandingen, og det gav en ekstra dimension til smagen. Min mand sagde, at det smagte som noget fra en fancy restaurant. Jeg er så glad for, at jeg fandt denne opskrift!
Laksen var saftig og fennikelen gav en skøn smag
Perfekt til en let sommermiddag på terrassen
Appelsinen tilføjede en frisk og sød smag til retten