Agurktærte med ristet hvid chokolade er den perfekte kombination af friske agurker og sød, ristet hvid chokolade på en sprød tærtebund. Denne nemme og hurtige opskrift vil imponere dine gæster med sin unikke smagskombination. Prøv denne danske delikatesse og oplev en ny favorit!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret og gnid det ind, indtil det ligner brødkrummer.
Tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtigt, indtil den netop hænger sammen. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på en meldrysset overflade til ca. 3 mm tykkelse og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.
Bag tærtebunden i den forvarmede ovn i 15 minutter, eller indtil den er let gylden. Lad den køle af.
Imens tærtebunden bager, smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og rist den forsigtigt ved at lade den blive let gylden.
Anret de tyndt skivede agurker på den afkølede tærtebund og dryp den ristede hvide chokolade over.
Kommentarer
Agurk og hvid chokolade? Det lyder som en kombination, der kun kunne opstå i en dansk sommerdrøm! Jeg prøvede det, og det var faktisk ret lækkert. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt citronsaft til agurkerne for at give det lidt mere sprødhed.
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge agurker i en tarte, men det her var en positiv overraskelse! Min kone troede, jeg havde mistet forstanden, da jeg fortalte hende om opskriften, men hun blev også overrasket over, hvor godt det smagte. Ristede hvid chokolade er bare genialt!
Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge 30 minutter på at lade dejen hvile. Jeg blev fristet til at hoppe over det trin, men det gjorde en stor forskel. Tærtebunden blev så smidig og lækker. Agurkerne var lidt af en vild idé, men det fungerede!
Jeg prøvede at lave den her tarte til en grillfest, og folk troede, det var en slags eksperimentel dessert. Men da de smagte den, blev de helt vilde med den! Ristede hvid chokolade og agurker - hvem havde troet, det kunne fungere så godt sammen?
Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og den her opskrift var helt klart en sjov oplevelse. Jeg havde aldrig tænkt over, at man kunne bruge agurker på den måde. Men jeg må indrømme, at jeg brændte den hvide chokolade lidt for meget - det blev lidt som at spise agurker med en smule kul. Men alligevel, en sjov oplevelse!
Agurk-tarten med hvid chokolade smagte overraskende godt sammen!
Ristede hvid chokoladestykker tilføjede en dejlig sprødhed til tarten.
Denne agurk-tarte ville være perfekt som en frisk sommerret til picnic i parken.