spisekunst.dk

Abrikos-farseret kyllingerulle - Opskrift på hovedret, kødret

Abrikos-farseret kyllingerulle

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Kyllingens søde hemmelighed: Abrikos-farseret rulle er en opskrift, der overrasker med sin sød-salte smagskombination. Denne nemme og hurtige ovnret bruger tørrede abrikoser som et unikt twist til det klassiske kyllingebryst. Prøv denne danske opskrift og oplev, hvordan abrikoserne gør kyllingen saftig og smagfuld.

Ingredienser

Kyllingebryst(uden skind og ben)
4 stk
100 g
Rasp(fin)
50 g
Frisk timian(hakket)
1 spsk
Æg(letpisket)
1 stk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°COvnen er varm, når den forudindstillede temperatur er nået
2

Bank kyllingebrysterne flade mellem to stykker bagepapir til ca. 1 cm tykkelse.

10 minKyllingebrysterne er flade og jævne
3

Bland hakkede abrikoser, rasp, timian, og letpisket æg i en skål. Krydr med salt og peber.

5 minFyldet er godt blandet og sammenhængende
4

Fordel abrikosblandingen på kyllingebrysterne og rul dem tæt sammen. Fastgør med tandstikkere.

10 minKyllingerullerne er faste og fyldet er indkapslet
5

Varm olivenolien i en pande ved middel varme og brun kyllingerullerne på alle sider.

10 minMiddel varmeKyllingerullerne er gyldne på ydersiden
6

Placer de brunede kyllingeruller i et ovnfast fad og bag i ovnen i 20 minutter.

20 min180°CKyllingerullerne er gennemstegte og saftige
7

Lad kyllingerullerne hvile i 5 minutter før servering.

5 minKyllingen er lettere afkølet og mere sammenhængende når den skæres

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand sagde, at det smagte som en gourmetrestaurant! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt for mange tandstikkere, så det lignede en porcupine mere end en kyllingerulle. Haha!

★★★★
Lars

Timian og abrikoser? Det lyder som en mærkelig kombination, men det fungerede faktisk! Jeg havde dog ikke rasp, så jeg brugte lidt knust cornflakes i stedet. Det blev også godt!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker denne opskrift! Den er så nem at lave, og det er sjovt at banke kyllingebrysterne flade. Føler mig som en professionel kok! Men 20 minutter i ovnen var lidt for lidt for mine, så jeg gav dem 5 minutter mere.

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men abrikoser i kylling er en game-changer! Min kone klagede over, at jeg havde glemt at fjerne tandstikkerne før servering, men smagen var top!

★★★★
Anna

Jeg prøvede at lave den her til en middagsfest, og det blev en kæmpe succes! Men jeg måtte bruge dobbelt så meget olivenolie for at få kyllingen brunet ordentligt. Måske er min pande bare lidt gammel.

★★★★
Lone

Abrikos-farseret kyllingerulle var perfekt til picnic i parken!

★★★★★
Anders

Jeg kunne virkelig smage abrikosen i retten - en lækker kombination!

★★★★
Mette

Denne ret var ideel til en travl hverdag - nem at have med i madpakken.

★★★★