spisekunst.dk

Trifli med bær - Opskrift på dessert,sommermad

Trifli med bær

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Sherry-Snask: Den nemmeste trifli opskrift! Med sherry-gennemvædet sukkerbrød, friske bær og en cremet vaniljecreme, er denne trifli en hurtig og nem dessert, der vil imponere alle ved bordet. Prøv den bedste trifli opskrift på dansk!

Ingredienser

Sukkerbrød(kan erstattes med ladyfingers)
200 gram
Sherry(kan erstattes med appelsinjuice)
100 milliliter
Friske bær(jordbær, hindbær, og blåbær)
300 gram
Vaniljekrem(færdigkøbt eller hjemmelavet)
250 milliliter
Piskefløde(pisket til flødeskum)
200 milliliter

Fremgangsmåde

1

Skær sukkerbrødet i tern og læg dem i bunden af en glasskål.

5 minSukkerbrødsstykkerne skal være jævnt fordelt.
2

Hæld sherry eller appelsinjuice jævnt over sukkerbrødstykkerne og lad det trække i 10 minutter.

10 minSukkerbrødet skal være fugtigt men ikke gennemblødt.
3

Vask og skær bærrene i skiver, hvis nødvendigt.

5 minBærrene skal være friske og uden snavs.
4

Fordel halvdelen af bærrene over det gennemvædede sukkerbrød.

2 minBærrene skal dække sukkerbrødet jævnt.
5

Hæld vaniljekremen over bærrene.

3 minKremen skal dække bærrene helt.
6

Fordel den resterende halvdel af bærrene over vaniljekremen.

2 minBærrene skal igen dække laget jævnt.
7

Top desserten med pisket flødeskum.

3 minFlødeskummet skal være let og luftigt.
8

Sæt desserten i køleskabet i mindst 30 minutter før servering.

30 minkøleskabstemperaturDesserten skal være kold og fast.

Kommentarer

Mette

Sherry i trifli? Det lyder som en fest! Jeg prøvede engang at bruge rom i stedet, og det blev en rigtig voksen dessert. Børnene var ikke så begejstrede, men vi voksne nød det!

★★★★
Lars

Jeg elsker at bruge friske bær i desserter, men 300 gram? Det er jo næsten som at gå på bærsafari i skoven! Hvis man ikke har lyst til at plukke bær, kan man også bruge frosne - det fungerer fint.

★★★★★
Anna

Sukkerbrød og vaniljekrem er en klassiker, men jeg savner lidt crunch. Jeg plejer at smuldre nogle kiks over det hele lige før servering. Giver det lidt ekstra spænding!

★★★★
Jens

30 minutter i køleskabet? Jeg plejer at lave denne dessert om morgenen og lade den stå hele dagen. Så er den perfekt til aftenmaden. Men måske er jeg bare utålmodig!

★★★★★
Sofie

Piskefløden er altid en vinder hos mine børn. Jeg har lært, at hvis jeg pisker den lidt ekstra længe, så den bliver rigtig stiv, kan de bruge den som 'sne' til at dekorere deres egen dessert. Det er sjovt at se deres kreative sider!

★★★★
Mette

Trifli med bær er perfekt til dessert om sommeren!

★★★★★
Jonas

Jeg elsker når der er friske jordbær i min trifli

★★★★
Lise

Trifli med bær er en god måde at bruge rester af kage på

★★★★★