spisekunst.dk

Tofu-dolmere i kål - Opskrift på hovedret, plantebaseret

Tofu-dolmere i kål

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Tofu-Dolmarella: Kålens Rockstjerne! er en nem og hurtig opskrift, hvor krydret tofu og ris får et dansk twist ved at blive pakket ind i kålblade. Den er perfekt til at imponere gæster med en smule citron og urter som dild og persille, alt sammen simret i en velsmagende bouillon.

Ingredienser

Fast tofu(skåret i små tern)
200 gram
Ris(kogte)
100 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Dild(frisk, hakket)
0.5 bundt
Persille(frisk, hakket)
0.5 bundt
Citron(saften)
1 stk
Kålblade(fra et hvidkål)
8 stk
Grøntsagsbouillon(til simring)
500 ml
smag til

Fremgangsmåde

1

Blancher kålbladene i kogende vand i 2 minutter og læg dem til side for at køle af.

5 min100°CBladene skal være bøjelig men ikke for bløde
2

Steg løget i en pande med lidt olie indtil det er gennemsigtigt.

5 minMiddelvarmeLøget skal være blødt og let gyldent
3

Tilsæt tofu-ternene og steg dem sammen med løget i 5 minutter.

5 minMiddelvarmeTofu skal være let gylden
4

Bland kogte ris, dild, persille, citronsaft, salt og peber i panden med tofu og løg. Rør godt rundt.

3 minLav varmeIngredienserne skal være jævnt fordelt
5

Læg en skefuld af fyldet i midten af hvert kålblad og rul dem forsigtigt sammen. Fold enderne ind for at forsegle dolmerne.

10 minDolmerne skal være faste og tætte rullet
6

Placer dolmerne i en gryde, hæld grøntsagsbouillon over, og lad dem simre i 20 minutter under låg.

20 minLav varmeDolmerne skal være møre og have absorberet noget af bouillonen

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse tofu-dolmere i kål, og min mand troede, det var kød! Han spurgte, om jeg havde skjult noget i dem. Tofu-ternerne og krydderierne gør det virkelig smagfuldt. Men jeg må indrømme, at jeg havde lidt besvær med at få kålbladene til at holde sammen. Måske skal jeg øve mig lidt mere på at rulle dem!

★★★★
Jens

Haha, jeg lavede disse dolmere til en familieaften, og min niece på 5 år kaldte dem 'kålhunde'! Det blev en hit hos børnene, og de spiste dem med stor fornøjelse. Jeg synes, at citronsaften giver en frisk smag, som virkelig løfter retten. En lille anbefaling: Brug lidt ekstra dild, det gør en stor forskel!

★★★★★
Lone

Jeg er ikke så vild med tofu, men jeg tænkte, jeg ville give det et skud. Dolmerne blev overraskende gode! Jeg tilføjede lidt chili for at give dem en ekstra kick, og det fungerede perfekt. Men jeg må sige, at det at blanchère kålblade er lidt af en opgave. Næste gang prøver jeg måske med vinblade i stedet.

★★★★★
Peter

Jeg lavede disse dolmere til en middag med venner, og de blev en kæmpe succes! En af mine venner, der normalt ikke spiser vegetarisk, spurgte om opskriften. Jeg synes, at stegningen af tofu og løg sammen giver en god smag. Men jeg havde lidt for meget grøntsagsbouillon, så dolmerne blev lidt for bløde. Næste gang bruger jeg mindre.

★★★★
Anna

Jeg prøvede at lave disse dolmere i en travl uge, og det var lidt af en udfordring at få alt til at gå op. Men resultatet var det værd! Jeg elsker, hvordan dild og persille giver en frisk smag. En lille tip: Hvis du har travlt, kan du bruge færdigkogt ris, det sparer tid. Og hvis du har børn, så lad dem hjælpe med at rulle kålbladene - det er sjovt og lærerigt!

★★★★
Lene

Tofuen var perfekt marineret!

★★★★★
Morten

Kålen var lidt for hård efter min smag.

★★★★★
Camilla

Disse tofu-dolmere var ideelle til en picnic i parken.

★★★★