spisekunst.dk

Tabbouleh - Opskrift på forretter, salater, vegetarisk

Tabbouleh

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Tabbouleh er ikke bare en salat; det er en bulgur-bonanza! Med denne nemme og hurtige opskrift på dansk får du en forfriskende mellemøstlig smagsoplevelse, hvor bulguren blødes til perfektion og blandes med friske urter og grøntsager. Prøv den bedste version af denne populære ret og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Bulgurhvede(grov eller fin bulgur kan anvendes efter præference)
200 g
Vand(varmt vand til blødgøring af bulgur)
500 ml
Frisk persille(finthakket)
2 bundter
Store tomater(skåret i små tern)
2 stk
Agurk(skåret i små tern)
1 stk
Frisk mynte(finthakket)
1 bundt
Forårsløg(finthakket)
3 stk
Citron(saften presset)
1 stk
Olivenolie(ekstra jomfru for bedste smag)
50 ml
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Kog vandet op og hæld det over bulguren i en skål. Dæk skålen med et låg eller en tallerken og lad det trække i 15 minutter, indtil bulguren er mør.

15 minn/abulguren skal være blød og have absorberet alt vandet
2

Mens bulguren trækker, forberedes de øvrige ingredienser: Hak persille, mynte, og forårsløg fint. Skær tomater og agurk i små tern.

10 minn/aingredienserne skal være fint hakkede og ensartede
3

Når bulguren er klar, fluff den med en gaffel og lad den køle lidt af. Bland derefter bulgur med de hakkede grøntsager og krydderurter i en stor skål.

5 minn/ablandingen skal være jævnt fordelt
4

Tilsæt citronsaft og olivenolie til salaten. Krydr med salt og peber efter smag. Bland godt.

5 minn/asmagen skal være frisk og balanceret
5

Lad salaten stå i 10 minutter inden servering, så smagene kan udvikle sig.

10 minn/asalaten skal dufte frisk og aromatisk

Kommentarer

Mette

Jeg elsker tabbouleh, men 2 bundter persille? Det er jo næsten en jungle! Jeg bruger altid bare en bundt, ellers føler jeg, jeg spiser en skov.

★★★★
Lars

Første gang jeg lavede denne, glemte jeg at fluffe bulguren med en gaffel. Det blev en klumpet katastrofe! Men nu har jeg lært det, og det smager fantastisk.

★★★★★
Sofie

Jeg tilføjer altid lidt ekstra citronsaft, fordi jeg elsker den friske smag. Og så får jeg også brugt de citroner, der altid bliver liggende i køleskabet.

★★★★★
Jens

Hvis du ikke har 15 minutter til at lade bulguren trække, så prøv at bruge kogende vand fra en kedel. Det går lidt hurtigere, og du kan få middagen på bordet, før børnene begynder at skrige.

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig prøvet tabbouleh før, men nu er jeg hooked! Det er så let at lave, og det smager som sommer i en skål. Perfekt til en grillfest!

★★★★★
Maria

Tabbouleh er perfekt til en let frokost med masser af frisk persille

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede ekstra citronsaft for ekstra friskhed

★★★★
Louise

Tabbouleh er det bedste tilbehør til grillmad om sommeren

★★★★★