Tabbouleh er ikke bare en salat; det er en bulgur-bonanza! Med denne nemme og hurtige opskrift på dansk får du en forfriskende mellemøstlig smagsoplevelse, hvor bulguren blødes til perfektion og blandes med friske urter og grøntsager. Prøv den bedste version af denne populære ret og imponer dine gæster med minimal indsats!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog vandet op og hæld det over bulguren i en skål. Dæk skålen med et låg eller en tallerken og lad det trække i 15 minutter, indtil bulguren er mør.
Mens bulguren trækker, forberedes de øvrige ingredienser: Hak persille, mynte, og forårsløg fint. Skær tomater og agurk i små tern.
Når bulguren er klar, fluff den med en gaffel og lad den køle lidt af. Bland derefter bulgur med de hakkede grøntsager og krydderurter i en stor skål.
Tilsæt citronsaft og olivenolie til salaten. Krydr med salt og peber efter smag. Bland godt.
Lad salaten stå i 10 minutter inden servering, så smagene kan udvikle sig.
Kommentarer
Jeg elsker tabbouleh, men 2 bundter persille? Det er jo næsten en jungle! Jeg bruger altid bare en bundt, ellers føler jeg, jeg spiser en skov.
Første gang jeg lavede denne, glemte jeg at fluffe bulguren med en gaffel. Det blev en klumpet katastrofe! Men nu har jeg lært det, og det smager fantastisk.
Jeg tilføjer altid lidt ekstra citronsaft, fordi jeg elsker den friske smag. Og så får jeg også brugt de citroner, der altid bliver liggende i køleskabet.
Hvis du ikke har 15 minutter til at lade bulguren trække, så prøv at bruge kogende vand fra en kedel. Det går lidt hurtigere, og du kan få middagen på bordet, før børnene begynder at skrige.
Jeg havde aldrig prøvet tabbouleh før, men nu er jeg hooked! Det er så let at lave, og det smager som sommer i en skål. Perfekt til en grillfest!
Tabbouleh er perfekt til en let frokost med masser af frisk persille
Jeg tilføjede ekstra citronsaft for ekstra friskhed
Tabbouleh er det bedste tilbehør til grillmad om sommeren