spisekunst.dk

Svensk pølseret - Opskrift på hovedret, komfortmad

Svensk pølseret

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Svensk pølseret er en nem og hurtig opskrift, der gør din middag til en fest med svinepølser, kartoffelmos og en cremet løgsauce med et skvæt sennep. Den er perfekt til travle hverdage, hvor du alligevel ønsker noget lækkert på tallerkenen.

Ingredienser

Svinepølser(gerne wienerpølser eller lignende)
500 gram
Kartofler(skrællet og skåret i tern)
800 gram
Løg(hakket)
2 stk
Smør(usaltet)
50 gram
Fløde(alternativt mælk)
200 ml
Sennep(valgfrit, gerne dijonsennep)
1 spsk
Salt og peber(til krydring)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Kog kartoffeltern i en stor gryde med saltet vand indtil møre, ca. 15 minutter.

15 minhøj varmekartoflerne skal være møre, når en gaffel let kan trænge igennem
2

Mens kartoflerne koger, skær svinepølserne i skiver og steg dem i en stor pande ved middel varme, indtil de er gyldne.

10 minmiddel varmepølserne skal være gyldne og let sprøde
3

Tag pølserne af panden og tilsæt smør. Når smørret er smeltet, tilsæt de hakkede løg og steg dem bløde og gennemsigtige.

5 minmiddel varmeløgene skal være bløde og let gyldne
4

Tilsæt fløde og sennep til løgene og rør rundt. Lad det simre i et par minutter, indtil saucen er let tyknet.

3 minlav varmesaucen skal være cremet og let tyknet
5

Bland de kogte kartofler og pølser i saucen, og smag til med salt og peber.

2 minlav varmeretten skal være godt blandet og gennemvarm

Kommentarer

Lone

500 gram svinepølser? Det lyder som en fest! Jeg havde en gang, hvor jeg lavede denne ret til en familiefest, og min onkel spiste så mange pølser, at han måtte løsne bæltet. God opskrift, men måske skal man advare om pølseoverdosis!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker, hvordan kartoflerne skal koges i saltet vand. Det minder mig om, da jeg som barn altid skulle hjælpe min mor med at skrælle kartofler. Hun sagde altid, at saltet vand var hemmeligheden bag de bedste kartofler. Simpel, men genial opskrift!

★★★★★
Sofie

Haha, jeg prøvede at lave denne ret, og da jeg skulle stege løgene, brændte jeg dem selvfølgelig. Måske skal der stå 'pas på ikke at brænde løgene' i opskriften? Ellers en god ret, men jeg måtte spise mine løg sorte!

★★★★★
Jens

200 ml fløde og 1 spsk sennep? Det lyder som en perfekt kombination. Jeg havde en gang, hvor jeg havde for meget fløde i saucen, og det blev til en slags pølse-suppe. Men hey, det var også godt! God opskrift, men pas på med fløden!

★★★★
Anna

Jeg elsker, hvordan man skal smage til med salt og peber. Det giver mig altid en følelse af at være en rigtig kok. Jeg havde en gang, hvor jeg blev lidt for ivrig med peberen, og min mand fik tårer i øjnene. Men ellers en super nem og lækker ret!

★★★★
Mette

Den svenske pølseret var perfekt til aftensmaden!

★★★★★
Thomas

Jeg tilføjede ekstra løg for at give retten ekstra smag.

★★★★
Louise

Svensk pølseret er ideel til en picnic i parken.

★★★★