spisekunst.dk

Svensk pølseret - Opskrift på hovedret, comfort food

Svensk pølseret

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Svensk pølseret er den nemme og hurtige opskrift, der gør pølsefesten ekstra lækker med et skvæt sennep i den cremede sauce. Prøv denne danske favorit med svinepølser og kartoffelmos, og du vil aldrig se på pølser på samme måde igen!

Ingredienser

Svinepølser(helst en mild type)
400 gram
Kartofler(skrællet og skåret i tern)
500 gram
Løg(hakket)
1 stk
Smør(usaltet)
50 gram
Mælk(eller fløde for en rigere smag)
200 ml
Sennep(dijon eller efter smag)
1 spsk
Salt og peber(friskkværnet)
smag til

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne i saltet vand, indtil de er møre, cirka 10-15 minutter.

15 minmiddelKartoflerne skal være bløde, når de stikkes med en gaffel.
2

Mens kartoflerne koger, skær pølserne i skiver.

5 minn/aPølseskiverne skal være jævne i tykkelse.
3

Smelt smørret i en stor pande ved middel varme og steg løgene, indtil de er gyldne.

5 minmediumLøgene skal være bløde og let brunede.
4

Tilsæt pølseskiverne til panden og steg dem sammen med løgene, indtil pølserne er gennemvarme og let brunede.

5 minmediumPølserne skal være gyldne og duftende.
5

Tilsæt mælk (eller fløde) og sennep til panden. Rør godt rundt og lad det småsimre i et par minutter.

3 minlavSaucen skal være jævnt fordelt og let cremet.
6

Dræn kartoflerne og mos dem med lidt smør, salt og peber.

5 minn/aKartoffelmosen skal være glat og luftig.
7

Server pølseretten med kartoffelmosen og nyd.

2 minn/aRetten skal serveres varm.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn elskede den! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra sennep, fordi vi er vilde med det. Og så blev det lidt for krydret til min mand, haha!

★★★★
Jens

50 gram smør? Det er jo ingenting! Jeg bruger altid det dobbelte, så det bliver rigtig cremet. Men ellers en god og simpel opskrift.

★★★★★
Mette

Jeg lavede den her ret til en middag med veninder, og vi blev alle enige om, at det manglede noget grønt. Næste gang skal jeg nok tilføje lidt broccoli eller ærter. Men pølserne og løgene var en god combo!

★★★★
Peter

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men den her pølseret blev faktisk bedre end min svigermors! Og det er ikke lidt at sige, haha. Enkel og lækker.

★★★★★
Anna

Jeg glemte at købe løg, så jeg brugte løgpulver i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Måske skal jeg prøve med rigtig løg næste gang.

★★★★★
Peter

Den svenske pølseret var perfekt til en hyggelig aften med venner og en kold øl.

★★★★★
Mette

Jeg tilsatte nogle friske krydderurter, og det gav retten ekstra smag.

★★★★
Andreas

Den svenske pølseret er ideel til en hurtig og lækker aftensmad på travle hverdage.

★★★★