Svensk pølseret er den nemme og hurtige opskrift, der gør pølsefesten ekstra lækker med et skvæt sennep i den cremede sauce. Prøv denne danske favorit med svinepølser og kartoffelmos, og du vil aldrig se på pølser på samme måde igen!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne i saltet vand, indtil de er møre, cirka 10-15 minutter.
Mens kartoflerne koger, skær pølserne i skiver.
Smelt smørret i en stor pande ved middel varme og steg løgene, indtil de er gyldne.
Tilsæt pølseskiverne til panden og steg dem sammen med løgene, indtil pølserne er gennemvarme og let brunede.
Tilsæt mælk (eller fløde) og sennep til panden. Rør godt rundt og lad det småsimre i et par minutter.
Dræn kartoflerne og mos dem med lidt smør, salt og peber.
Server pølseretten med kartoffelmosen og nyd.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn elskede den! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra sennep, fordi vi er vilde med det. Og så blev det lidt for krydret til min mand, haha!
50 gram smør? Det er jo ingenting! Jeg bruger altid det dobbelte, så det bliver rigtig cremet. Men ellers en god og simpel opskrift.
Jeg lavede den her ret til en middag med veninder, og vi blev alle enige om, at det manglede noget grønt. Næste gang skal jeg nok tilføje lidt broccoli eller ærter. Men pølserne og løgene var en god combo!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men den her pølseret blev faktisk bedre end min svigermors! Og det er ikke lidt at sige, haha. Enkel og lækker.
Jeg glemte at købe løg, så jeg brugte løgpulver i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Måske skal jeg prøve med rigtig løg næste gang.
Den svenske pølseret var perfekt til en hyggelig aften med venner og en kold øl.
Jeg tilsatte nogle friske krydderurter, og det gav retten ekstra smag.
Den svenske pølseret er ideel til en hurtig og lækker aftensmad på travle hverdage.