spisekunst.dk

Svampeis med soya-karamel - Opskrift på dessert,is

Svampeis med soya-karamel

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Svampeis med sojakaramel er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med en unik sojakaramelsauce, der tilføjer en salt smag til den søde vaniljeis, er dette den bedste dessert, du kan lave på dansk jord. Prøv denne opskrift og oplev, hvor nemt det er at imponere med et lækkert twist!

Ingredienser

Vaniljeis(hjemmelavet eller fra lokale mejerier)
500 ml
Sukker(almindeligt hvidt sukker)
100 g
Sojasauce(brug en god kvalitet sojasauce)
3 spiseskefulde
Smør(usaltet)
50 g

Fremgangsmåde

1

Start med at lave soya-karamelsauce: Kom sukkeret i en tør pande og varm det op over medium varme.

5 minmediumSukkeret begynder at smelte og bliver gyldent
2

Når sukkeret er helt smeltet og har en gylden farve, tilsæt smørret og rør godt rundt.

2 minmediumSmørret er helt indarbejdet, og blandingen er glat
3

Tilsæt sojasauce forsigtigt, mens du rører konstant for at undgå klumper.

1 minmediumSaucen er glat og har en dyb, karamelagtig farve
4

Lad soya-karamelsaucen køle lidt af, inden den serveres over isen.

5 minstuetemperaturSaucen er varm, men ikke brændende
5

Anret vaniljeis i skåle og hæld den afkølede soya-karamelsauce over.

2 minstuetemperaturIsen er fast, og saucen flyder let over isen

Kommentarer

Mads

Prøvede den her opskrift i går, og ærlig talt, sojasauce i karamelsauce? Det lød som en katastrofe, men det var faktisk ret godt! Især når man får den salte smag sammen med den søde is. Min kæreste troede først, jeg havde spildt sojasauce på isen, haha!

★★★★
Lene

Jeg elsker at eksperimentere med smagskombinationer, og den her soya-karamel var en vinder! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt mindre sojasauce, fordi jeg var bange for, at det ville blive for salt. Men det blev perfekt!

★★★★★
Jens

Jeg lavede den her til en middag med venner, og de var lidt skeptiske til starten. Men da de smagte det, var de helt solgt! En af dem sagde, at det mindede ham om en asiatisk dessert, han havde spist i Thailand. Sjovt, hvordan små ting kan vække minder!

★★★★
Sofie

Ærlig talt, jeg brændte sukkeret første gang, fordi jeg blev distraheret af en serie, jeg kiggede på. Men anden gang gik det bedre, og soya-karamelsaucen blev super lækker. Det er bare så nemt at ødelægge karamelsauce, hvis man ikke passer på!

★★★★★
Peter

Jeg er ikke så vild med at bruge smør i karamelsauce, så jeg prøvede med kokosolie i stedet. Det blev også godt, men lidt anderledes. Hvis du er veganer, så prøv det! Og sojasauce i dessert? Det er bare så sjovt at overraske gæster med noget uventet.

★★★★
Anna

Svampeis med soya-karamel var en spændende kombination!

★★★★★
Mette

Den soya-karamel gav en lækker sødme til svampene.

★★★★
Jesper

Perfekt til vegetariske sandwich til frokost!

★★★★★