spisekunst.dk

Sunde müslibar-stykker - Opskrift på morgenmad, snack

Sunde müslibar-stykker

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

"Havregrynshelte: De nemmeste müslibarstykker med tranebær-twist!" er en opskrift, der er lige så nem som den er lækker. Med kun 25 minutters tilberedningstid i ovnen og en unik tranebær-twist, får du en næringsrig snack, der vil få dine smagsløg til at juble.

Ingredienser

Havregryn(brug gerne grovvalsede for ekstra tekstur)
200 gram
Mandler(grofthakkede)
100 gram
Solsikkefrø(kan erstattes med græskarkerner)
50 gram
Tørrede tranebær(eller rosiner)
100 gram
Honning(kan erstattes med ahornsirup)
100 gram
Kokosolie(smeltet)
2 spiseskefulde
Vaniljeekstrakt(valgfrit)
1 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og beklæd en bageform (20x20 cm) med bagepapir.

5 min180 grader CelsiusOvnens indikator viser korrekt temperatur
2

Bland havregryn, mandler, solsikkefrø og tørrede tranebær i en stor skål.

5 minEnsartet blanding uden klumper
3

I en lille gryde opvarmes honning og kokosolie over lav varme, indtil det er smeltet. Tilsæt vaniljeekstrakt og rør godt.

3 minLav varmeHonningen er flydende og blandet med olien
4

Hæld honningblandingen over de tørre ingredienser og rør, indtil alt er godt dækket.

3 minHavregrynene er klæbrige og godt dækket
5

Pres blandingen ned i den forberedte bageform i et jævnt lag.

2 minOverfladen er jævn og kompakt
6

Bag i ovnen i 20-25 minutter, indtil toppen er gyldenbrun.

25 min180 grader CelsiusToppen er gyldenbrun og dufter sødt
7

Lad müslibarerne køle helt af i formen, før de skæres i stykker.

30 minBarerne er faste og lette at skære

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse müslibar-stykker, og de blev super lækre! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mine fingre, da jeg prøvede at skære dem, mens de stadig var varme. Læs opskriften ordentligt, folkens! Lad dem køle af først!

★★★★
Jens

Havregryn og mandler er en god combo, men jeg tilføjede lidt mørke chokoladestykker for at gøre dem endnu bedre. Min kone sagde, at de nu var for sunde til at være sunde. Haha!

★★★★★
Lone

Jeg havde ikke solsikkefrø, så jeg brugte nogle gamle nødder fra skabet. Det blev alligevel godt, men jeg tror, jeg skal købe nogle friske næste gang. Og måske også en ny skål, for min gamle knækkede under trykket!

★★★★★
Peter

Jeg elsker tranebær, så jeg puttede dobbelt så mange i. Resultatet? En smagseksplosion! Men måske lidt for sød. Næste gang prøver jeg med lidt mindre honning.

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig brugt kokosolie før, men det gik fint. Min datter spurgte, om vi kunne lave dem igen, men i form af en kæmpe kage. Måske en idé til næste gang!

★★★★
Maria

Disse müslibar-stykker med nødder og dadler er fantastiske til morgenmaden!

★★★★★
Lars

Perfekte til en eftermiddagssnack før træning med havregryn og chokoladestykker.

★★★★
Emma

Disse müslibar-stykker med frø er perfekte til en skovtur i det gode vejr!

★★★★