spisekunst.dk

Dampede Dumplings - Opskrift på mad, asiatisk, forretter

Dampede Dumplings

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Dampede Dumplings: Svinekødets Snefnug - en nem og hurtig opskrift på dansk, der får dig til at føle dig som en mesterkok. Med et fyld af hakket svinekød, kål og løg, krydret med ingefær og sojasovs, er disse dumplings en lækker overraskelse. Prøv dem og oplev, hvordan de smelter i munden som snefnug!

Ingredienser

Hakket svinekød(helst magert)
300 g
Hvidkål(finthakket)
200 g
Løg(finthakket)
1 stk
1 spsk
Sojasovs(saltreduceret, hvis ønsket)
2 spsk
Hvedemel(almindeligt)
200 g
Vand(til dejen)
1 dl

Fremgangsmåde

1

Bland hakket svinekød, hvidkål, løg, ingefær og sojasovs i en skål. Sørg for, at fyldet er godt blandet.

10 minfyldet skal være jævnt fordelt og dufte af ingefær og sojasovs
2

Lav dejen ved at blande hvedemel og vand i en skål, indtil du har en blød dej. Ælt dejen i ca. 5 minutter.

5 mindejen skal være glat og elastisk
3

Rul dejen tyndt ud på en meldrysset overflade, og skær den i cirkler med en diameter på ca. 8 cm.

10 mindejen skal være tynd og cirklerne jævne
4

Placer en skefuld fyld i midten af hver dejcirkel. Fold dejen omkring fyldet og klem kanterne sammen for at forsegle dumplingen.

15 mindumplings skal være godt forseglede uden at fyldet lækker ud
5

Placer dumplings i en damper og damp dem i ca. 15 minutter, indtil dejen er fast og fyldet er gennemkogt.

15 min100°C (damp)dumplings skal være faste og dufte let af krydderier

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse dumplings i går, og min mand sagde, at de smagte som noget fra en kinesisk restaurant! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt for meget sojasovs, så fyldet blev lidt for salt. Næste gang skal jeg være mere forsigtig. Ellers en super opskrift!

★★★★
Mikkel

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave dumplings hjemme, men det her gik faktisk overraskende godt! Min kæreste og jeg havde en lille konkurrence om, hvem der kunne lave de pænest formede dumplings. Jeg vandt, selvfølgelig! Men seriøst, dejen blev lidt for klæbrig, så jeg måtte bruge ekstra mel. God opskrift!

★★★★
Sofie

Jeg elsker denne opskrift! Jeg tilføjede lidt chili til fyldet for at give det lidt mere sprød, og det blev en hit hos mine venner. Men jeg havde lidt problemer med at få dejen til at holde sammen, så nogle af mine dumplings åbnede sig under dampningen. Måske skal jeg ælte lidt længere næste gang.

★★★★★
Jens

Jeg lavede disse dumplings til en familieaften, og mine børn elskede dem! De sagde, at de smagte som små, dejlige overraskelser. Jeg havde dog lidt problemer med at få dejen tynd nok, så nogle af dem blev lidt tykkere end planlagt. Men det gjorde dem bare endnu mere mættende!

★★★★
Anna

Jeg prøvede denne opskrift i weekenden, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget arbejde det var at rulle dejen ud og skære den i cirkler. Jeg endte med at bruge et glas til at skære cirklerne ud, og det fungerede fint. God opskrift, men måske lidt tidskrævende!

★★★★
Mette

Disse dampede dumplings var fyldt med lækker svinekød og ingefær - en sand smagsoplevelse!

★★★★★
Lars

Perfekt til en hyggelig familiefrokost - børnene elskede dem!

Signe

Jeg foretrækker mine dampede dumplings med ekstra chili for ekstra smag og bid

★★★★