Mørkt rugbrødssmørrebrød er din nye favorit med sin nemme opskrift og hurtige tilberedning. Det er perfekt til en travl dag, hvor du alligevel vil nyde et lækkert dansk smørrebrød med et twist af honning. Prøv denne opskrift og bliv en del af rugbrødets rockstjernefans!
Ingredienser
Fremgangsmåde
I en stor skål, bland rugmel, hvedemel og salt sammen.
Opløs gæren i lunkent vand sammen med honning.
Hæld gærblandingen i skålen med mel og rør det sammen til en blød dej.
Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Hæld dejen i en smurt brødform og glat toppen med en våd ske.
Bag rugbrødet i ovnen i 35-40 minutter.
Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en bagerist.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave denne opskrift, men glemte at tilsætte honningen. Brødet blev alligevel godt, men måske lidt for 'sundt' uden den søde smag. Næste gang skal jeg nok huske den spiseskefuld honning!
500 gram rugmel og 200 gram hvedemel? Det lyder som en perfekt opskrift til at få min kone til at tro, at jeg spiser sundt. Jeg smed bare lidt ekstra salt i for at få den rigtige smag. Brødet blev super, men nu er min kone også blevet klogere på mine tricks!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave så lækkert rugbrød hjemme. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, og det blev en succes. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg skulle vente på, at dejen hævede. Tænkte, at den aldrig ville blive færdig!
Jeg prøvede at lave dette brød til morgenmad, men glemte at forvarme ovnen. Så da jeg endelig fik brødet i ovnen, tog det en evighed at blive færdigt. Men smagen var god, så det var det hele værd. Næste gang skal jeg nok huske at forvarme ovnen!
Jeg elsker at lave brød, og denne opskrift er en ny favorit. Jeg tilføjede lidt ekstra vand, fordi jeg synes, at dejen blev lidt for tør. Det blev perfekt! Men jeg måtte bruge en våd ske til at glatte toppen, og det blev en lille kunstværk. Min familie elskede det!
Mørke rugbrød med smør og ost er min favorit!
Det mørke rugbrød er perfekt til en hurtig frokostmadpakke
Jeg nød rugbrødet med avocado og tomat til morgenmad