spisekunst.dk

Honning-rugbrød - Opskrift på brød, morgenmad, frokost

Honning-rugbrød

Tid

Portioner

10

Niveau

nem

Mørkt rugbrødssmørrebrød er din nye favorit med sin nemme opskrift og hurtige tilberedning. Det er perfekt til en travl dag, hvor du alligevel vil nyde et lækkert dansk smørrebrød med et twist af honning. Prøv denne opskrift og bliv en del af rugbrødets rockstjernefans!

Ingredienser

Rugmel(helst fuldkorn for ekstra smag og tekstur)
500 gram
Hvedemel(kan erstattes med speltmel for en nøddeagtig smag)
200 gram
Tørgær(eller 25 gram frisk gær)
10 gram
2 teskefulde
Honning(kan erstattes med sirup)
1 spiseskefuld
Vand(lunkent)
500 milliliter

Fremgangsmåde

1

I en stor skål, bland rugmel, hvedemel og salt sammen.

5 minensartet blanding uden klumper
2

Opløs gæren i lunkent vand sammen med honning.

5 mingæren er helt opløst og vandet er let skummende
3

Hæld gærblandingen i skålen med mel og rør det sammen til en blød dej.

10 mindejen er jævn og sammenhængende
4

Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 mindejen er hævet til dobbelt størrelse
5

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

10 min200ovnen er varm
6

Hæld dejen i en smurt brødform og glat toppen med en våd ske.

5 mindejen er jævnt fordelt i formen
7

Bag rugbrødet i ovnen i 35-40 minutter.

35 min200brødet er gyldent og lyder hult, når man banker på det
8

Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en bagerist.

30 minbrødet er kølet af og fast at røre ved

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men glemte at tilsætte honningen. Brødet blev alligevel godt, men måske lidt for 'sundt' uden den søde smag. Næste gang skal jeg nok huske den spiseskefuld honning!

★★★★
Mikkel

500 gram rugmel og 200 gram hvedemel? Det lyder som en perfekt opskrift til at få min kone til at tro, at jeg spiser sundt. Jeg smed bare lidt ekstra salt i for at få den rigtige smag. Brødet blev super, men nu er min kone også blevet klogere på mine tricks!

★★★★★
Trine

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave så lækkert rugbrød hjemme. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, og det blev en succes. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg skulle vente på, at dejen hævede. Tænkte, at den aldrig ville blive færdig!

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave dette brød til morgenmad, men glemte at forvarme ovnen. Så da jeg endelig fik brødet i ovnen, tog det en evighed at blive færdigt. Men smagen var god, så det var det hele værd. Næste gang skal jeg nok huske at forvarme ovnen!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave brød, og denne opskrift er en ny favorit. Jeg tilføjede lidt ekstra vand, fordi jeg synes, at dejen blev lidt for tør. Det blev perfekt! Men jeg måtte bruge en våd ske til at glatte toppen, og det blev en lille kunstværk. Min familie elskede det!

★★★★★
Lene

Mørke rugbrød med smør og ost er min favorit!

★★★★★
Mads

Det mørke rugbrød er perfekt til en hurtig frokostmadpakke

★★★★
Louise

Jeg nød rugbrødet med avocado og tomat til morgenmad

★★★★