spisekunst.dk

Spinat-pannacotta med peber - Opskrift på forretter, vegetarisk

Spinat-pannacotta med peber

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Spinat-pannacotta med peber er en nem og hurtig opskrift, der vil imponere dine gæster med sin cremede tekstur og et skarpt peberknald. Den er perfekt at servere med en pebret sauce, hvilket giver en spændende smagskombination. Prøv denne danske opskrift og oplev en ny favorit!

Ingredienser

Frisk spinat(vasket og groft hakket)
200 g
Fløde(piskefløde for en rigere smag)
500 ml
Gelatine(eller tilsvarende gelatinepulver)
3 blade
1 tsk
Peber(friskkværnet sort eller blandet peber)
1 tsk
Smør(til sautering)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Læg gelatinebladene i koldt vand og lad dem bløde op i 5 minutter.

5 mingelatinebladene bliver bløde og fleksible
2

Smelt smørret i en stor pande over medium varme og tilsæt spinaten. Sauter indtil den er faldet sammen.

3 minmediumspinatens volumen reduceres betydeligt og den bliver mørkegrøn
3

Blend den sauterede spinat med fløden til en glat masse.

5 minblandingen bliver jævn og cremet
4

Hæld spinat-flødeblandingen tilbage i panden og varm forsigtigt op. Tilsæt opblødt gelatine og rør rundt indtil det er helt smeltet.

3 minlavgelatinen er fuldstændig opløst
5

Krydr med salt og peber, og hæld blandingen i små forme. Sæt i køleskabet i mindst 2 timer for at stivne.

120 minkøleskabstemperaturpannacottaen er fast ved berøring
6

Server spinat-pannacottaen med ekstra friskkværnet peber på toppen.

2 minpannacottaen er fast og topperne er dekoreret med peber

Kommentarer

Mads

Spinat og peber i pannacotta? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede at lave den her til en middag med venner, og de troede først, det var en dessert. Men da de smagte det, var de helt vildt begejstrede. Ekstra peber på toppen giver det lige den rigtige knald!

★★★★
Lene

Jeg elsker spinat, men jeg havde aldrig tænkt på at bruge det i pannacotta før. Det her blev en kæmpe succes hos mine børn, som normalt er ret kritiske over for nyt. De sagde, det smagte som en 'grøn dessert' - og det er da en god ting, ikke?

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt gelatine før, så jeg var lidt nervøs for, om det ville stivne. Men det gik fint! Jeg tilføjede lidt ekstra peber, fordi jeg elsker, når det giver en lille bid. Perfekt som en let forret!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave den her til en romantisk aften, men jeg glemte at tage gelatinebladene ud af vandet i tide, så de blev lidt for bløde. Heldigvis smagte det stadig godt, men konsistensen var lidt mere som en mousse end en pannacotta. Næste gang skal jeg være mere opmærksom!

★★★★★
Peter

Spinat-pannacotta med peber? Det lyder som noget, man kunne servere på en hipsterrestaurant i København. Jeg prøvede det, og det var overraskende godt. Men jeg tror, jeg vil eksperimentere med at tilføje lidt hvidløg næste gang for at give det en ekstra dimension.

★★★★
Anne

Den spinat-pannacotta var lækker, men jeg savnede lidt mere peber.

★★★★★
Mette

En skøn ret til en let frokost på en varm sommerdag.

★★★★★
Jens

Jeg var overrasket over hvor godt spinat og peber går sammen i denne ret.

★★★★