spisekunst.dk

Søde kartoffeltoast med pålæg - Opskrift på forretter, snacks, vegetarmad

Søde kartoffeltoast med pålæg

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Søde Kartoffel-Toast: Den Sprøde Revolution! er en nem og hurtig opskrift, hvor søde kartofler bliver til sprøde skiver, perfekte til at bære lækre pålæg som avocado, fetaost og røget laks. Prøv denne smagfulde og nærende ret, der vil få dine morgenmåltider til at føles som en fest!

Ingredienser

Søde kartofler(store, faste)
2 stk
Avocado(moden)
1 stk
Fetaost(smuldret)
75 g
Røget laks(tynde skiver)
50 g
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 tsk
1 knivspids
Peber(friskkværnet)
1 knivspids
Citronsaft(friskpresset)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200Ovnen er varm, når den når 200 grader
2

Skær de søde kartofler i ca. 1 cm tykke skiver.

5 minSkiverne skal være jævne og faste
3

Pensl skiverne med olivenolie og krydr med salt og peber.

2 minSkiverne er let olierede og krydrede
4

Placér skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 20 minutter, vend dem halvvejs igennem.

20 min200Skiverne er gyldne og sprøde i kanterne
5

Mens de søde kartofler bager, mos avocadoen med citronsaft og krydr med salt og peber.

5 minAvocadoen er glat og smagfuld
6

Tag de bagte kartoffelskiver ud af ovnen og lad dem køle lidt af.

5 minSkiverne er varme, men håndterbare
7

Fordel den mosede avocado på de bagte kartoffelskiver. Top med fetaost og røget laks.

5 minPålægget er jævnt fordelt og ser indbydende ud

Kommentarer

Mette

Søde kartofler som toast? Det må jeg prøve! Men 20 minutter i ovnen? Jeg håber mine børn kan vente så længe uden at spørge 'Er det snart færdigt?' hvert femte minut!

★★★★
Lars

Jeg elsker røget laks, så det her lyder som en vinder. Men hvorfor ikke bare smøre lidt smør på i stedet for olivenolie? Det giver en mere krønsende smag!

★★★★★
Sofie

Prøvede den her opskrift i går, og avocadoen med citronsaft var en game-changer! Men jeg må indrømme, at jeg spiste halvdelen af fetaosten, mens jeg ventede på, at kartoflerne blev færdige...

★★★★★
Jens

Hvorfor skal man bruge en knivspids salt og peber? Kan man ikke bare sige 'lidt'? Jeg føler mig altid som en kemiker, når jeg skal måle så præcist!

★★★★★
Anna

Jeg lavede den her til morgenmad og blev overrasket over, hvor mættende det var. Men næste gang skal jeg nok bruge lidt mindre fetaost - min kæreste kaldte det 'feta-explosionen'!

★★★★
Mette

Disse søde kartoffeltoast er perfekte til en hyggelig brunch med veninderne!

★★★★★
Anders

Jeg toppede min toast med avocado og det smagte fantastisk!

★★★★
Lotte

Disse kartoffeltoast er ideelle til børnenes madpakker - de elskede dem!

★★★★