spisekunst.dk

Scones - Opskrift på bagværk,dessert

Scones

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Scones med rosiner er den nemme og hurtige opskrift, der vil revolutionere din morgenmad. Med kun 15 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som hvedemel, sukker og mælk, bages disse lækre scones i ovnen, indtil de er gyldne og perfekte. Prøv denne opskrift på dansk og start dagen med et smil!

Ingredienser

50 g
0.5 tsk
Smør(koldt, skåret i tern)
75 g
Mælk(eller kærnemælk)
150 ml
Rosiner(kan erstattes med andre tørrede frugter)
75 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C og forbered en bageplade med bagepapir.

5 min220°COvnen er klar, når den er forvarmet til den ønskede temperatur.
2

I en stor skål, bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt.

3 minDe tørre ingredienser er jævnt fordelt.
3

Tilføj smørret til de tørre ingredienser, og gnid med fingrene indtil blandingen ligner grove krummer.

5 minBlandingen har en konsistens som grove brødkrummer.
4

Rør mælk og rosiner i, og bland indtil dejen lige samler sig.

2 minDejen er fugtig og let klæbrig.
5

Hæld dejen ud på en meldrysset overflade, og klap den let ud til en tykkelse på ca. 2 cm.

3 minDejen er jævn og ca. 2 cm tyk.
6

Brug en kageudstikker eller et glas for at skære scones ud, og placer dem på bagepladen.

5 minScones er jævne og klar til bagning.
7

Bag i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og hævede.

15 min220°CScones er gyldne og dufter nybagt.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse scones til morgenmaden, men glemte selvfølgelig rosinerne. Så blev det bare nogle kedelige, men stadig lækre, scones. Næste gang skal jeg huske at sætte en påmindelse!

★★★★
Mikkel

75 g smør? Det lyder som en god start, men jeg tilføjede lidt ekstra, fordi smør gør alt bedre. Mine scones blev så bløde, at de næsten smeltede i munden - og på tallerkenen!

★★★★★
Trine

Jeg havde ikke bagepapir, så jeg smurte bare bagepladen godt ind med smør. Det fungerede fint, men jeg måtte skrubbe pladen i en evighed bagefter. Næste gang bliver det bagepapir!

★★★★★
Jens

Jeg elsker rosiner, så jeg proppede ekstra mange i dejen. Resultatet blev nogle super søde scones, som mine børn elskede. Men måske lidt for søde til min smag...

★★★★
Hanne

Jeg havde ikke en kageudstikker, så jeg brugte et glas. Det fungerede fint, men mine scones blev lidt skæve. Men hvem bryder sig om udseendet, når de smager så godt?

★★★★
Maria

Scones med blåbær er perfekt til morgenmaden

★★★★★
Anders

Scones med chokoladestykker er lige til kaffen

★★★★
Louise

Scones med syltetøj er ideelle til picnic

★★★★