Scones med rosiner er den nemme og hurtige opskrift, der vil revolutionere din morgenmad. Med kun 15 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som hvedemel, sukker og mælk, bages disse lækre scones i ovnen, indtil de er gyldne og perfekte. Prøv denne opskrift på dansk og start dagen med et smil!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220°C og forbered en bageplade med bagepapir.
I en stor skål, bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt.
Tilføj smørret til de tørre ingredienser, og gnid med fingrene indtil blandingen ligner grove krummer.
Rør mælk og rosiner i, og bland indtil dejen lige samler sig.
Hæld dejen ud på en meldrysset overflade, og klap den let ud til en tykkelse på ca. 2 cm.
Brug en kageudstikker eller et glas for at skære scones ud, og placer dem på bagepladen.
Bag i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og hævede.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse scones til morgenmaden, men glemte selvfølgelig rosinerne. Så blev det bare nogle kedelige, men stadig lækre, scones. Næste gang skal jeg huske at sætte en påmindelse!
75 g smør? Det lyder som en god start, men jeg tilføjede lidt ekstra, fordi smør gør alt bedre. Mine scones blev så bløde, at de næsten smeltede i munden - og på tallerkenen!
Jeg havde ikke bagepapir, så jeg smurte bare bagepladen godt ind med smør. Det fungerede fint, men jeg måtte skrubbe pladen i en evighed bagefter. Næste gang bliver det bagepapir!
Jeg elsker rosiner, så jeg proppede ekstra mange i dejen. Resultatet blev nogle super søde scones, som mine børn elskede. Men måske lidt for søde til min smag...
Jeg havde ikke en kageudstikker, så jeg brugte et glas. Det fungerede fint, men mine scones blev lidt skæve. Men hvem bryder sig om udseendet, når de smager så godt?
Scones med blåbær er perfekt til morgenmaden
Scones med chokoladestykker er lige til kaffen
Scones med syltetøj er ideelle til picnic