"Hævnen fra Riddersalaten" er en nem og hurtig dansk opskrift, der kombinerer den cremede Rosenborg ost med søde rødbeder og sprøde pekannødder. Den er perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skrub rødbederne grundigt og kog dem i en gryde med vand i ca. 30-40 minutter, indtil de er møre.
Mens rødbederne koger, ristes pekannødderne let på en tør pande i ca. 5 minutter ved middel varme, til de er gyldne og dufter nøddeagtigt.
Når rødbederne er færdigkogte, afkøles de let og skrælles. Skær dem derefter i tynde skiver.
I en stor skål blandes olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber til en dressing.
Tilsæt blandet salat, skivede rødbeder, Rosenborg ost og pekannødder til skålen med dressingen og vend forsigtigt.
Server salaten straks som en forret.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her salat til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg brændte pekannødderne lidt, så de blev lidt mere 'røget' end planlagt. Alligevel, super lækker opskrift!
Rødbeder og pekannødder? Det lyder som en mærkelig kombination, men det fungerer faktisk! Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men Rosenborg osten gør det hele til en fest. Min kone sagde, at det smagte som noget fra en fin restaurant!
Jeg elsker rødbeder, så denne salat var en selvfølge at prøve. Men jeg måtte koge rødbederne i en evighed, før de blev møre. Måske var mine bare ekstra hårde? Uanset hvad, blev resultatet super godt!
Jeg lavede denne salat til en grillfest, og den blev en hit! Men jeg måtte bruge lidt ekstra balsamicoeddike, fordi jeg synes, at dressingen manglede lidt syre. Ellers perfekt opskrift til at imponere gæsterne!
Jeg havde aldrig brugt Rosenborg ost i en salat før, men det var en god oplevelse. Min mand klagede over, at han fik røde fingre af rødbederne, men det stoppede ham ikke fra at spise tre portioner. Sjovt og lækkert!
Rosenborg Riddersalat er perfekt til en let frokost på terrassen
Pekannødderne tilføjer en dejlig knasende tekstur til salaten
Rødbederne giver salaten en flot farve og en skøn sødme