spisekunst.dk

Rosenborg Riddersalat med Rødbede & Pekannød - Opskrift på forretter, salater

Rosenborg Riddersalat med Rødbede & Pekannød

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

"Hævnen fra Riddersalaten" er en nem og hurtig dansk opskrift, der kombinerer den cremede Rosenborg ost med søde rødbeder og sprøde pekannødder. Den er perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet!

Ingredienser

Rødbeder(små til mellemstore)
2 stk
Rosenborg ost(skåret i små tern)
100 gram
Pekannødder(let ristede)
50 gram
Blandet salat(f.eks. rucola og spæde spinatblade)
100 gram
Salt(efter smag)
1 knivspids
Peber(friskkværnet, efter smag)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Skrub rødbederne grundigt og kog dem i en gryde med vand i ca. 30-40 minutter, indtil de er møre.

40 minRødbederne skal være lette at stikke igennem med en gaffel
2

Mens rødbederne koger, ristes pekannødderne let på en tør pande i ca. 5 minutter ved middel varme, til de er gyldne og dufter nøddeagtigt.

5 minmiddelNødderne skal være gyldne og dufte ristet
3

Når rødbederne er færdigkogte, afkøles de let og skrælles. Skær dem derefter i tynde skiver.

10 minRødbederne skal være kølige nok til at håndtere og skiverne skal være jævne
4

I en stor skål blandes olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber til en dressing.

2 minDressingen skal være godt blandet og smag afbalanceret
5

Tilsæt blandet salat, skivede rødbeder, Rosenborg ost og pekannødder til skålen med dressingen og vend forsigtigt.

3 minIngredienserne skal være jævnt fordelt og dækket af dressing
6

Server salaten straks som en forret.

0 minSalaten skal se frisk og farverig ud

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave den her salat til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg brændte pekannødderne lidt, så de blev lidt mere 'røget' end planlagt. Alligevel, super lækker opskrift!

★★★★
Lars

Rødbeder og pekannødder? Det lyder som en mærkelig kombination, men det fungerer faktisk! Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men Rosenborg osten gør det hele til en fest. Min kone sagde, at det smagte som noget fra en fin restaurant!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker rødbeder, så denne salat var en selvfølge at prøve. Men jeg måtte koge rødbederne i en evighed, før de blev møre. Måske var mine bare ekstra hårde? Uanset hvad, blev resultatet super godt!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne salat til en grillfest, og den blev en hit! Men jeg måtte bruge lidt ekstra balsamicoeddike, fordi jeg synes, at dressingen manglede lidt syre. Ellers perfekt opskrift til at imponere gæsterne!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig brugt Rosenborg ost i en salat før, men det var en god oplevelse. Min mand klagede over, at han fik røde fingre af rødbederne, men det stoppede ham ikke fra at spise tre portioner. Sjovt og lækkert!

★★★★★
Mette

Rosenborg Riddersalat er perfekt til en let frokost på terrassen

★★★★★
Henrik

Pekannødderne tilføjer en dejlig knasende tekstur til salaten

★★★★
Camilla

Rødbederne giver salaten en flot farve og en skøn sødme

★★★★