spisekunst.dk

Rødstrømpe Kartoffelsalat med Urtevinaigrette - Opskrift på salat, tilbehør, grillmad

Rødstrømpe Kartoffelsalat med Urtevinaigrette

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Rødstrømpe kartoffelsalat med urtevinaigrette er den bedste måde at få en smagfuld og frisk kartoffelsalat på bordet på ingen tid. Med en enkel urtevinaigrette og nye kartofler er denne opskrift både nem og hurtig at tilberede. Perfekt til et let og lækkert måltid på dansk!

Ingredienser

Nye kartofler(små til mellemstore)
800 gram
Olivenolie(ekstra jomfru)
3 spiseskefulde
Æblecidereddike(eller hvidvinseddike)
2 spiseskefulde
Dild(frisk)
1 bundt
Persille(frisk)
1 bundt
Purløg(frisk)
1 bundt
smag til
Peber(friskkværnet)
smag til

Fremgangsmåde

1

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i en gryde med saltet vand, indtil de er møre, ca. 15-20 minutter.

20 minkogningkartoflerne skal være møre, når du stikker en gaffel i dem
2

Mens kartoflerne koger, hak dild, persille og purløg fint.

5 minstuetemperatururterne skal være jævnt finthakkede
3

I en skål, pisk olivenolie og æblecidereddike sammen, og tilsæt de finthakkede urter. Smag til med salt og peber.

5 minstuetemperaturvinaigretten skal være homogen og velduftende
4

Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle lidt af. Skær dem i halve eller kvarte, afhængigt af deres størrelse.

10 minstuetemperaturkartoflerne skal være lune, men ikke varme
5

Vend de skårne kartofler med urtevinaigretten, og server straks som tilbehør til grillmad.

5 minstuetemperaturkartoffelsalaten skal være jævnt dækket af vinaigretten og dufte friskt

Kommentarer

Lone

Æblecidereddike i kartoffelsalat? Det lyder som en god idé, men jeg håber, det ikke gør den for sur. Jeg prøver det alligevel, for jeg elsker at eksperimentere i køkkenet!

★★★★
Mikkel

Jeg lavede den her salat til en grillfest, og alle blev helt vilde med den! Specielt urtevinaigretten med dild og persille var en hit. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra olivenolie, fordi jeg kan godt lide, når det er lidt mere cremet.

★★★★★
Trine

Jeg havde aldrig prøvet at bruge purløg i kartoffelsalat før, men det gav en frisk smag, som jeg godt kunne lide. Dog synes jeg, at 15-20 minutter var lidt for kort tid til at koge kartoflerne møre. Jeg måtte give dem ekstra 5 minutter.

★★★★★
Jens

Haha, 'Rødstrømpe Kartoffelsalat' - det navn fik mig til at le! Men seriøst, den her opskrift er super nem at følge, og resultatet blev overraskende godt. Jeg serverede den til min svigermor, og hun spurgte om opskriften, så det siger noget!

★★★★
Sofie

Jeg elsker dild, så den her opskrift var lige noget for mig. Men jeg synes, at der manglede lidt crunch, så jeg tilføjede nogle hakkede radiser. Det blev en god kombination, og salaten blev en succes til vores sommerfest.

★★★★
Lise

Den friske dild gav en skøn smag til salaten!

★★★★★
Peter

Kartoflerne var desværre lidt for bløde...

★★★★★
Mette

Denne salat er perfekt til grillfesten!

★★★★