Rødstrømpe kartoffelsalat med urtevinaigrette er den bedste måde at få en smagfuld og frisk kartoffelsalat på bordet på ingen tid. Med en enkel urtevinaigrette og nye kartofler er denne opskrift både nem og hurtig at tilberede. Perfekt til et let og lækkert måltid på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne rene, og kog dem i en gryde med saltet vand, indtil de er møre, ca. 15-20 minutter.
Mens kartoflerne koger, hak dild, persille og purløg fint.
I en skål, pisk olivenolie og æblecidereddike sammen, og tilsæt de finthakkede urter. Smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle lidt af. Skær dem i halve eller kvarte, afhængigt af deres størrelse.
Vend de skårne kartofler med urtevinaigretten, og server straks som tilbehør til grillmad.
Kommentarer
Æblecidereddike i kartoffelsalat? Det lyder som en god idé, men jeg håber, det ikke gør den for sur. Jeg prøver det alligevel, for jeg elsker at eksperimentere i køkkenet!
Jeg lavede den her salat til en grillfest, og alle blev helt vilde med den! Specielt urtevinaigretten med dild og persille var en hit. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra olivenolie, fordi jeg kan godt lide, når det er lidt mere cremet.
Jeg havde aldrig prøvet at bruge purløg i kartoffelsalat før, men det gav en frisk smag, som jeg godt kunne lide. Dog synes jeg, at 15-20 minutter var lidt for kort tid til at koge kartoflerne møre. Jeg måtte give dem ekstra 5 minutter.
Haha, 'Rødstrømpe Kartoffelsalat' - det navn fik mig til at le! Men seriøst, den her opskrift er super nem at følge, og resultatet blev overraskende godt. Jeg serverede den til min svigermor, og hun spurgte om opskriften, så det siger noget!
Jeg elsker dild, så den her opskrift var lige noget for mig. Men jeg synes, at der manglede lidt crunch, så jeg tilføjede nogle hakkede radiser. Det blev en god kombination, og salaten blev en succes til vores sommerfest.
Den friske dild gav en skøn smag til salaten!
Kartoflerne var desværre lidt for bløde...
Denne salat er perfekt til grillfesten!