spisekunst.dk

Rødgrød med kokosflød - Opskrift på dessert,snacks

Rødgrød med kokosflød

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kokosdrømmen er en frisk og syrlig rødgrød med et cremet twist af kokosfløde. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk får dig til at føle dig som en mesterkok på ingen tid. Den er perfekt til at imponere gæster eller bare til at nyde en lækker dessert med ske!

Ingredienser

Røde bær(en blanding af jordbær, hindbær og ribs)
500 gram
100 gram
Majsstivelse(opløst i lidt koldt vand)
3 spiseskefulde
Kokosmælk(kølet, og den faste del skilt fra væsken)
400 milliliter
1 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Skyl de røde bær grundigt og fjern eventuelle stilke.

5 minbærrene skal se rene og friske ud
2

Placer bærrene i en gryde sammen med sukkeret og varm langsomt op ved middel varme, indtil bærrene begynder at give saft.

10 minmiddelbærrene skal være bløde og saften skal begynde at koge
3

Tilsæt majsstivelse opløst i lidt koldt vand, og rør konstant, indtil blandingen tykner og bliver grødagtig.

5 minmiddelgrøden skal blive tykkere og have en jævn konsistens
4

Lad rødgrøden køle af til stuetemperatur og sæt den derefter i køleskabet.

60 mingrøden skal være helt afkølet og fast
5

Pisk den faste del af den afkølede kokosmælk med vaniljesukker, indtil den er let og cremet.

5 minkokosfløden skal være luftig og let
6

Server rødgrøden kold med en skefuld kokosflød på toppen.

0 minden færdige dessert skal se indbydende og appetitlig ud

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her rødgrød med kokosflød til en sommerfest, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg havde lidt problemer med at få majsstivelsen til at opløses ordentligt. Måske skal jeg bruge lidt mere vand næste gang. Ellers er det en super lækker opskrift!

★★★★
Mikkel

500 gram røde bær? Det lyder som en drøm! Jeg bruger altid en blanding af jordbær og hindbær, og det giver en fantastisk smag. Men jeg må sige, at det med at piske kokosmælken til flødeskum er en game-changer. Det giver en helt ny dimension til rødgrøden!

★★★★★
Trine

Jeg lavede denne opskrift til min familie, og mine børn elskede den! De havde aldrig smagt kokosflød før, og de syntes, det var som at spise en lillebitte ferie. Men jeg må sige, at det med at skylle bærrene grundigt er et must - ellers ender man med en sandstorm i munden!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave denne rødgrød med kokosflød til en date, og det gik ikke helt som planlagt. Jeg havde tilsyneladende brugt for meget majsstivelse, så rødgrøden blev mere som en klump cement. Men kokosfløden reddede dagen - den var så cremet og lækker, at min date tilgav mig alligevel!

★★★★★
Hanne

Jeg elsker at bruge kokosmælk i desserter, og denne opskrift er intet undtagelse. Men jeg må sige, at det med at varme bærrene langsomt op er en kunst. Jeg havde lidt travlt og skruede op for varmen, og så endte jeg med en kogt bærsuppe i stedet for rødgrød. Men med lidt tålmodighed og en god bog ved siden af gryden, så går det nok bedre næste gang!

★★★★
Mette

Rødgrød med kokosflød er så lækker og forfriskende om sommeren!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede friske jordbær til min rødgrød med kokosflød - det var fantastisk!

★★★★★
Louise

Rødgrød med kokosflød er perfekt til en picnic i parken

★★★★